Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki öngyilkos lesz,...

Ha valaki öngyilkos lesz, ugyanúgy végez a rendőrség házkutatást, és minden egyebet mint egy gyilkosság esetén?

Figyelt kérdés

Sajnos nemrég egy barátnőm öngyilkos lett, és meglepve tapasztaltam, hogy a rendőrség nyomozott, és még a laptopját is lefoglalta, napokig volt online facebookon úgy, hogy sajnos tudtuk, már nem élt.

Mi történik egy öngyilkos személyes tárgyaival, szobájával, miután felfedezték a holttestet? Mit csinál a rendőrség ilyenkor?

Nem akarok öngyilkos lenni, csak érdekel.

2017. dec. 11. 23:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát fel kell deríteni a körülményeket, ezekről ugyanúgy jegyzőkönyv készül a nyomozás során, lehetséges tanúkat felderíteni és kihallgatni, vagy bárkit aki tudhat valamit az esetről, eldönteni hogy valóban öngyilkosság történt-e (idegenkezűséget kizárni).. Szóval persze, egyértelműen ezt ki kell nyomozni
2017. dec. 11. 23:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm , értem, tehát ilyenkor nagyjából azonos nyomozást végeznek mint egy gyilkosságnál?

Ha búcsúlevelet is hagyott, és az öngyilkosság is szinte biztos első ránézésre is miért kellett elvenni laptopot és nézni a személyes üzeneteit az öngyilkos személynek?

2017. dec. 11. 23:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert biztosra kell menni, és mindent dokumentálni kell, minden lehetőséget ki kell zárni. Például lehet, hogy levelet írt, de nem lehet, hogy már hónapok óta valaki az interneten folyamatosan bántotta, vagy bátorította az öngyilkosságra? Esetleg belépett egy szektába, ahol ez volt a feladat? Vagy benne volt egy bűncselekmény elkövetésében, nem tudta feldolgozni a traumát és öngyilkos lett inkább? Vagy a szülei bántották, és senki nem tudta?.. Bármi megeshet, a gépből rengeteg adatot vissza lehet fejteni és elemezni, minden nyomra szükség van, még az egyértelműnek tűnő eseteknél is.
2017. dec. 11. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt próbálják kinyomozni, hogy nem e megfenyegették, megzsarolták, vagy megijesztették valamivel. A bűnözőknél gyakori az ilyesmi. És persze az is előfordulhat, hogy egy gyilkosságot öngyilkosságnak próbál beállítani az elkövető. Ha az áldozat személyes tárgyairól ujjlenyomatokat vettek, gépét, telefonját átnézték, és nem találtak semmit, akkor visszaadják a hozzátartozóknak. Ha bűncselekményre utaló dolgot találnak, akkor lefoglalják a nyomozás idejére. Ha ezek alapján elkapják a gyilkost, zsarolót, stb, akkor utána visszaadják a családnak a cuccokat.
2017. dec. 12. 00:01
 5/7 anonim ***** válasza:
82%

Igen. Utánanéznek a körülményeknek. Nem zsarolta-e valaki, nem kényszerítette, nem lépett-e be valamilyen csoportba.

Egy távoli rokonunk pár éve öngyilkos lett, 1 évig nyomoztak, az összes üzleti kapcsolatát is végig csekkolták, mert látszólag semmi oka nem volt ilyent tenni.

2017. dec. 12. 01:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Amikor apám öngyilkos lett, akkor 2 nyomozó jött ki. Mivel kicsi voltam velünk nem beszéltek, de láttam hallottam, amikor a szomszedokhoz ment és a körülmenyekről kérdezősködtek....
2017. dec. 12. 07:25
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
2 nyomozó tessék-lássék körülnézett , kérdezősködött az ismerőseinél , elvitték a számítógépét ( visszaadták ) és ennyi. Rokonnal történt, erdőben akasztotta fel magát.
2017. dec. 12. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!