Hol a kiút a mélypontból?
Gondolok itt depresszióra, nehéz élethelyzetből való kitörésre. Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan tudtátok legyőzni az ezekhez köthető problémáitokat? Úgy érzem, most vagyok a gödör legalján, lehet motiválna pár pozitív tapasztalat/szemlélet.
Jártam pszichiátriára, pszichológushoz, szedtem gyógyszereket, minimális szinten sem segítettek, ezekkel nem próbálkozom többet.
Fényterápia. Kapcsolj fel minden villanyt otthon és ne a félhomályban kuksolj. Foglald el magad, mozogj napi rendszerességgel, igyál sok folyadékot (pl.teát), egyél sok gyümölcsöt. Tölts minél több időt a szabadban, ha lehet, társaságban. Van egy egyszerű módszer, amivel naponta javíthatsz az általános közérzeteden (nekem bevált):
Hát ha mélyponton agy, akkor gyakorlatilag jössz ki belőle, mert onnan már csak felfelé van.
Egyébként van egy jó módszerem arra, ha valami elvette a kedvem, fogj egy kaját amit szeretsz és mielőtt megeszed képzeld el, hogy semmilyen íze és textúrája van, és arra számíts amikor beleharapsz és megrágod. Néhány falat után tökre fel fog dobni a pozitív csalódás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!