Ki számít alkoholistának?
Mesélek valamit. Olyan 35-40 éve az éjszakai vagonrakás után bementem egy felesre a sarki becsületsüllyesztőbe. Volt ott egy 50 körüli fazon. Magas, vékony, beteges kinézetű. Ő is kért egy felest. A kocsmáros valószínűleg ismerte már, mert kétdecis pohárban adta ki neki a szeszt. Jól is tette, mert fickó úgy remegett egész testében, hogy a felesből egy csepp sem maradt volna a pohárban.
A lényeg, hogy amint eltüntette, csak megrázta magát, és rögtön megszűnt a remegése.
Na, ez már a nagyon súlyos függőség jele.
Jelzem, 26 éve absztinens vagyok, de én is voltam alkesz. Amolyan menedzseralkoholista. Még az átkosban történt, amikor minden cégnél kellett lennie repipiának, és nem is volt illő üres kézzel menni tárgyalásokra. Minden napom azzal telt, hogy itt egy konyak, ott egy wisky, amott egy egy pohár portói. Néhány év alatt eljutottam arra a szintre, hogy mielőtt hazaindultam volna, átgondoltam, hogy van-e otthon pia? Ha nem volt, vettem valamit.
Na, ez már tagadhatatlanul az alkoholizmus jele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!