Érettségivel és szakmával miért vesznek egy kalap alá a 8 osztályosokkal?
#16-ossal értek egyet teljes mértékben.
Azt vettem észre, hogy ezen az oldalon néhány ember úgy érzi, hogy ha nincs diplomája, akkor lenézik őket. Nem, igazából azon kívül, aki felvesz titeket dolgozni, senkit sem érdekel a végzettségetek. Se a szomszédot, se a boltost, se a munkatársatokat, se a főnökötöket. Ha egy munkakörbe jelentkeztek, akkor megnézik, hogy mennyire vagytok alkalmasak a munkára és egyedül akkor érdekel bárkit is végzettségetek. Aztán vagy felvesznek, vagy nem. Ne gondoljátok azt, hogy egy diplomás a saját munkakörébe való jelentkezéskor vörös szőnyeget kap és hasra esnek tőle. Ugyanúgy rengeteg diplomásnak teszik fel a kérdést, hogy miért nincs ilyen vagy olyan szakirányú végzettsége és miért nincs 20 nyelvvizsgája, 80 év tapasztalattal. Ez ilyen.
Ha valaki keresett szakmát csinál, akár OKJ-vel, akár egyetemen, akkor sokat fog keresni. Ha valaki olyat csinál, ami nem fizet jól és telített a munkaerőpiac, akkor keveset fog keresni. Ez így megy.
Pár éve csináltam egy OKJ-t. Jelentkeztem vele néhány melóra. Teljesen normálisan kezeltek Kaposváron. Eljöttem egyetemre Pécsre megcsinálni egy diplomát. Volt, ahol gyakorlati helyen kérdezték, hogy nem e ismerek ilyen meg olyan szakmunkást, mert azt keresnek. Senki sem ájult el attól, hogy én most diplomás leszek és nem kezeltek többként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!