Más is így gondolja? Ez csak magyar mentalitás/sajátosság vagy mindenhol ilyenek az emberek többsége?
Mostanság sok kérdést kitettem itt a gyakori kérdéseken, de kb semmi segítséget nem kaptam, sőt csak kioktatást , és a trágárságot. Ha valamivel nem értettek egyet mint én, akkor nem elfogadható írásmódban hanem a lehető legcsúnyábban fogalmazták meg. De nem csak itt, valahogy minden csoportban ezt látom, facebookon is aki segítséget mer kérni akkor megy az okoskodás. De ha a másik helyzetébe lenne valaki akkor gondolom már rögtön nem nézné ilyen felszínesen és nem okoskodna. Főleg ha semmit nem tudnak egy adott témáról. Már kezd a gyakori is nagyon rossz írányba elmenni, és megfogadtam hogy csak végső esetben teszek ki...
De élőben is ezt érzem.
főzéssel kapcsolatos kérdést tettem fel, mert még nem vagyok valami profi ezekben és nem tudtam értelmezni az egyik receptet...
10 választ kaptam, 1 válaszolt a kérdésre, a többiek leosztottak, hogy milyen fogyatékos vagyok és közölték, hogy amit enni akarok az egy fos és ők soha nem ennének olyat.. :D
Szóval szerintem is egyre inkább trollkodásra használják az oldalt.. pl ha megnézed a legelső kérdéseket, ott még normális válaszok voltak főleg...
A névtelenség, az arctalanság elég nagy mértékben torzítja az emberek személyiségét, meg az empátiát. Ez szerintem rossz dolog, viszont meg kell tanulni kezelni, mert ebben kell élni. Nem szabad nagyon érzékenyen reagálni ezekre. Hiába volna meg a lehetőség arra, hogy idegenek is segítsenek egymáson, továbbra is csak a közeli ismerőseidre és családtagjaidra szabad hagyatkoznod.
olyanokra gondolsz, mint a kérdésedre adott első válasz? :-)
Régebben rendszeresen gyakoriztam, idén egy kezemen meg tudom számolni, hányszor jöttem fel, pedig már november van
Nagyon függ a kérdés jellegétől.
Én autóval kapcsolatos műszaki/szerelési kérdést szoktam föltenni, ill. kertészkedéssel kapcsolatosat. Normális válaszokat szoktam kapni.
De volt már ilyen kérdésnél is, hogy elszomorítóan bunkó válaszokat olvastam.
A családi kapcsolatoknál a legtöbb a troll válasz. Viszont a babák ilyen-olyan dolgainál sokszor a tényleg nagyon butuska kérdésekre is türelmes válaszok jönnek (mintha óvónénik beszélnének a kisgyerekekkel).
Sokszor politikánál is normális válaszok jönnek (ha a kérdés nem provokatív).
De függ a szemléletmódodtól is: félig tele, vagy félig üres a poharad? Ha kapsz 15 választ, amiből 6 normális és konstruktív, 6 bunkó és kioktató, 3 meg egyik sem, akkor mi marad meg? A legtöbb emberben az, hogy hat bunkó ember nekitámadt. Pedig azokat átugorhatnák, és a hat konstruktívat is nézhetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!