Elmesélnéd nekem az egész életed történetét?
Tudom, hogy a lehetetlent kérem, de minden emberi sors érdekel.
Ha most meghalnál, és a síron túl valaki megkérne, hogy meséld el a történeted, mit mondanál neki?
Átlag ember nem hinné el és képtelen lenne befogadni.
Egyébként elmesélném.
Itt biztosan nem, hisz akkor rögtön azonosíthatóvá válnék.
"Ha most meghalnál, és a síron túl valaki megkérne, hogy meséld el a történeted, mit mondanál neki?"
Amit mondanék, azzal három vastag könyvet meg lehetne tölteni. Egy élettörténetet nem lehet csak úgy, gyorsan elmesélni.
Képzeld el mondjuk azt, hogy onnantól kezdve, hogy tudsz írni, minden nap írsz egy naplót, mondjuk minden nap fél oldalt. Az mondjuk, hetven év alatt 70x365x0,5 = több mint 13.000 oldal. Na, ez egy élettörténet. Persze az életed történetéhez nem feltétlenül kell minden nap eseményeinek ismerete, viszont a minket meghatározó dolgok tetemes része az agyunkban belül történik, a gondolataink, ötleteink, érzéseink formájában, és ezekről is lehet legalább annyit írni.
Elnézést, hogy ilyen sokáig nem írtam. Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Néhányra kitérnék külön.
5-ös, különösen neked köszönöm, hogy bizalmadba fogadtál minket, őszinte voltál, megnyíltál. Őszintén és teljes szívvel kívánom, hogy forduljon jobbra a sorsod, nagyon sajnálom, hogy ezt mind át kellett élned.
2-esnek: nem voltam/vagyok tudatmódosítószer hatása alatt, de köszönöm a megelőlegezett szimpátiát. :)
Utolsó: érdekes a felvetésed, és igazad van, rosszul fogalmaztam. Én arra vagyok kíváncsi, hogy mit emelsz ki az életedből, mit tartasz fontosnak, mi az, amit az életed történetének tartasz. Az, hogy az iskolaudvaron kivel fogócskáztál aznap, az egy adott napon belül lehet, hogy történésnek minősül, de szerintem ilyen nagy időintervallumban inkább az a történés, ami előre viszi a cselekményt, vagy hatással van annak alakulására. Ha egy regény lenne, akkor a fogócska az csak leíró rész lenne, nem feltétlen a történeti szál szerves része. Vagy lehet, hogy hülyeségeket beszélek. :)) Mindenesetre köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!