Van értelme így élni? Éhezek, nincs senkim.
Leírnám a tényeket: Az iskolát otthagytam, nincs semmilyen végzettségem. Komoly traumák értek életem során, szociális fóbia alakult ki nálam, képtelen vagyok elmenni dolgozni olyan helyre ahol meg kell játszanom magam (pl. vendéglátás) Egy ideig bírom, de teljesen kimerülök idegileg. Nincs munkám 2 hónapja, emiatt leginkább, elegem lett. A pénzem elfogyott. Az albérletből ki kell költöznöm hamarosan. A barátaimat elvesztettem már kb. 3 éve, elhagytak, párom nincs. A családomtól külön élek, nekik sincs pénzük.
Összesen 60Ft van a pénztárcámban, már oda jutottam hogy nem tudom mit fogok enni, nincs kajám. Az éhséget még elviselem egy ideig, de ilyen állapotban nem tudom hogyan szedhetném össze magam. Érzem hogy még van mélyebb is, pl. a hajléktalanság. Ha végigsétálok az utcán senki nem gondolná, hogy egy ilyen ember vagyok, mert még régről amikor volt pénzem, maradtak jó ruháim, de ehhez képest nagyon rossz a helyzet. Befásult, depressziós, minden mindegy, nem érdekel érzésekkel élek, talán jobb lenne meghalni. Arra sincs pénzem, hogy hazamenjek. Nem tudom mit csináljak, hogy egyáltalán akarok-e valamit csinálni, van-e értelme ÉLNI, létezni.
Én is tudnék még százszor rosszabbakat mesélni, de azokat direkt nem írom le, nem szeretek a múltban élni. Megtörténtek, ez van. Nem versenyzek azon veled, hogy kinek volt több sérelem az életében. Oktatni pedig nem állt szándékomban. A mondanivalóm az volt, hogy neked kell változtatnod, senkire sem lehet számítani igazán csak magadra.
Én tényleg kívánom neked, hogy helyre tedd az életed, de ne feledd hogy az csak neked fog menni. Állj fel a padlóról!
#1 vagyok,és tényleg ne sajnáltasd magad állj a talpadra.
Sok sikert a munka találáshoz:)
Ráadásul, ha nem kamuznának a támadó hozzászólók, és valóban átélték amiről kamuregiznek, nemigen ilyen módon fröccsögnének. Támadó hozzáállás nélkül elmesélnék, hogy ők is voltak rosszabb helyzetben, és megoldották. Nem nagy tudomány. Ha kérdést írsz ki meghalt a kutyád, biztos nm kapsz támadó választ, mert kevés ember mondhatja el, még sosem vesztett el egy kutyát. Nem fogják a szemedre vetni, esetleg az, aki nem ismeri azt az érzést.
Továbbá én is tudok, arról mire képes az emberi psziché. Sok pszichoanalízis olvastam. Egy példával megvilágítom. Egy futó, edz a bajnokságra. Nagy reményeket fűznek hozzá. "Bajnoknak születtél. Első leszel" Csak ezzel egy baj van, ő ezt nem hiszi el. Csalódást viszont nem akar okozni a szüleinek,barátainak. Úgy érzi, hogy a második helyre reális esélye van. Nem rossz, mi? De nem akar csalódást okozni, és a psziché megoldja majd, hogy a verseny napját elkerülje betegséggel/balesettel.
Hányszor meglepve nézünk ki a fejünkből, akit lebecsültünk mégis óriási dolgokat visz véghez, míg egy ember, aki élete rendben volt (forma1) darabokra törik a karrierje, és akkor visszaszívjuk, amikor irigykedtünk rá.
Elsőrban magaddal legyél őszinte, keményen őszinte. Mit nyertél, milyen előnyökkel járt az emberiszony? Nem kaptál kritikát. Elkerülő magatartás. Nézz szembe a démonokkal, bátran, és rájössz van benned lóerő.
Ha krízishelyzetben vagy, a minimum amit megtehetsz hogy az energiád pozitív dolgokra fordítod. Nem azon gondolkodnék, mit szóljak vissza a kötekedő lúzer válaszolóknak, hanem azon hogy mit tegyek, próbálnám feldolgozni a helyzetet. Magam miatt.
Minden pillanatban csak a lehetőségeket keresném, mit hogy kéne csinálni, egy másodpercig sem tűnődnék azon hogy más mit gondol, mások hogy fikáznának engem. Csak a kijutás érdekelne.
Amíg leírtad a választ egy hisztis kommentelőnek, annyi idő alatt lehet valami ötletet ki tudtál volna találni, illetve fel tudtad volna dolgozni a jelenlegi helyzeted jobban.
" Éhezek, nincs senkim."
Ezek alapján nem igazán tudod felmérni a helyzeted kritikusságát. Ha éhezés miatt már összeesel jobb ha nem azon gondolkodsz hogy nincs szerelmi életed, mert távol állnak egymástól.
Tehát a helyedben először is a fejemben kitisztítanék mindent nagyon alaposan, majd szocfóbiával kezdenék valamit, hogy tudjak dolgozni menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!