Szerintetek érdemes bosszút állni?
1-es vagyok, írtam, miért ne. És valószínű érted is, mélyen benned van, hogy ezt nem kéne... - azért tetted fel a kérdést.
(egyénként feljelenthet, az önbíráskodás miatt, és bajba kerülhetsz...)
"zavarja az igazságérzetem" - hidd el, hogy megkapja ő is máshonnan a gaztetteiért, ami jár.
Igen valójában tényleg bizonytalan voltam,hogy megverjem-e,tulajdonképpen érzelmeket nem vált ki belőlem,csak az a baj,hogy nemtudom visszakapja-e máshonnan az élettől,igazából különösebb problémát meg ma már nem jelentene ott törném ketté ahol a legvastagabb :D
Lehet kicsit túlságosan belemélyedtem és elkapott kicsit a hév.
Én bosszút álltam. Ugyanígy voltam kb mint te, megkerestem, picit megtördeltem, szegény írni meg enni biztos nehezen tudott egy ideig. Szerintem megérte, nekem megjött tőle a lelki békém.
Hajrá!
"Na szóval arra gondoltam eltelt 6-7 év meglátogatnám és szétverném,szerintetek normális érzés ez hogy ezt táplálom magamban?"
Megállsz az ajtó előtt. Kopogsz. Ajtót nyít. Nyomban ráfejelsz az orrnyergére. Beborul az előtérbe. Becsukod az ajtót.
- Na, tesókám. Így kell üdvözölni egy régen látott ismerőst? Meg sem kínálsz egy ítallal?
Elnyúlsz egy fotelban.
Az orrát fogja. Vérzik.
- Betörted az orrom! Mit akarsz?
- A napokban nosztalgiáztam, és eszembe jutottál.
- Se te, se én, már nem vagyunk azok, akik akkor voltunk.
- Ez az egyetlen mentséged?
Döbbenten látod, hogy egy Dobermann fajtájú kutya sétál feléd a konyhából. Nem érted, hogy ez a kutya hol volt eddig. Leül a gazdája mellé, téged figyel. Megszeppensz. Lehet nem lesz időd kettétörni a kutyát, ha neked ugrik.
- Tudod, mi fog most történni? Szédszedetlek a kutyával...
(Az ajtó felé nézel, egérútat keresve)
...megtehetném, de nem teszem. Elhagyhatod a házam, és elfelejtjük a múltat és a mai napot.
Elhagyod a házát, és össze vagy zavarodva. Elgondolkosz, hogy elég kidolgozatlan volt a terved, és eszedbe jut sokkal jobb, de már nem akarsz bosszút állni, csak elfelejteni ezt a napot.
A lényeg azt, hogy megtehetnéd, hogy bosszút állsz, és sokkal okosabb, ravaszabb eszközökkel, minthogy meglátogatod a lakásán. Kettétörhetnéd, tudod. Mégsem teszed meg, ez tesz téged naggyá. Sokkal nagyobbá, mintha megtennéd. Ezt kell tudnod és mérlegelned. Ha ez sem segít, akkor én nem beszéllek le, te döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!