Kizárja-e egymást a szeretet és az elnyomás?
Lehet valakit szeretni,úgy hogy közben elnyomja/korlátozza az illetőt? Nekem elég abszurdnak tűnik.
A szeretet a másik szabadságjogainak,önérzetének tiszteletét jelenti,de az elnyomás pont az ellenkezője ennek.
Kit lehet elnyomni?
Hogy lehet megakadályozni az elnyomást?
Lehet nyomkodni a piros kezeket, lehet privát üzeneteket küldözgetni, de attól még 2 különböző szó nem fogja ugyanazt jelenteni.
A szeretet, az szeretet. A szabadság meg szabadság. Szereti a gyerekét a korlátozó szülő. Szereti a társát az ellenőrizgető szerelmes.
Attól, hogy valami hangzatos, még nem lesz igaz.
Feltétlenül kizárja,hiszen a szeretni csak szabad ember tud,elnyomott/kihasznált ember nem.
A tisztelet előrébb van,mint a szeretet. Van tisztelet szeretet nélkül,de nincs szetetet tisztelet nélkül.
Azt lehet elnyomni,aki másnak akar megfelelni és mindig megkérdezi,hogy szerinte ez jó. Az ikyen ember pipogya és gyáva.
Úgy lehet megakadályozni,ha nem hallgatsz az elnyomóra és dacból se csinálod,amit ràdkényszerít. Egy kapcsolat alapja,hogy mindkét félnek egyenlő joga van.
#26 Nincs szeretet tisztelet nèlkül! Nekem a Szabadság mindennél fontosabb. Pont ezért fogom egyedül leélni az egész életemet!
Engem senki ne szeressen,csak akor ha békénhagy!
Nincs gravitáció. Mert én azt mondtam. Nem fogok mellette érvelni, de így van. Na, kb. ez a szint. Ilyen szinten fogalmam sincs, hogy miért meri úgy érezni valaki, hogy tényleg tud bármiféle témáról egy komoly képet alkotni.
"Feltétlenül kizárja,hiszen a szeretni csak szabad ember tud,elnyomott/kihasznált ember nem. "
Mégis miért csak szabad ember tudna szeretni? Mind szabadok vagyunk amúgy, maximum azok nem, akik börtönben ülnek.
"A tisztelet előrébb van,mint a szeretet. Van tisztelet szeretet nélkül,de nincs szetetet tisztelet nélkül."
Miért lenne előrébb? Esetleg a te értékrendedben. Ismerek olyat, akit nem tisztelek, azért, amit tett, de még szeretem. Most akkor egy csoda vagyok?
Miért ne lenne szeretet tisztelet nélkül? Mert azt mondtad?
"Azt lehet elnyomni,aki másnak akar megfelelni és mindig megkérdezi,hogy szerinte ez jó. Az ikyen ember pipogya és gyáva."
Igazából azt lehet elnyomni, aki olyan helyzetben van, hogy elnyomható. Nem kell megkérdezned egy szabályszegő rendőrtől, hogy jól csináltál e valamit, ha odamegy hozzád, megver és előzetesbe tesz. Elleszel nyomva és így jártál. Attól meg nem lesz valaki gyáva, mert megkérdezi, hogy jó e valami. Én is megkérdezem az ismerőseim egy részét, hogy szerintük ez vagy az jó e, mert a véleményük mutathat új szemléletet, amire nem gondoltam. Ettől gyáva vagyok? Nem.
"Úgy lehet megakadályozni,ha nem hallgatsz az elnyomóra és dacból se csinálod,amit ràdkényszerít. Egy kapcsolat alapja,hogy mindkét félnek egyenlő joga van."
Nem. Ez a számodra idilli kapcsolat alapja. Másnak nem feltétlenül ez ideális. Van, aki szereti az elnyomó kapcsolatot. Van, aki szereti, ha folyamatosan a másikra támaszkodhat. Nem vagyunk egyformák, nőj fel és fogadd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!