Ha nem tanulsz a hibáidból, akkor a történelem megismétli önmagát?
Történt egy szörnyűség velem az életben. Elfelejtettem, túlléptem rajta, mintha meg sem történt volna. Tudat alatt kitöröltem az agyamból.
Erre 3 évre rá ugyanaz megtörténik, pedig voltak jelek, de nem vettem figyelembe. Olyan dolog történt, ami tönkretett örökre.
Pontosan. Most a világtörténelemben is ez van.
Jelenlegi lecke a világnak az hogy megtanulja felismerni a már ismert káros politikai folyamatokat akkor is ha azok másnak hívják magukat mint amik.
És igen. Egyéniben is ez megy. Egy hiba megismétlése sokszor szinte döntés szerű.
Ha 1x már tönkretett e dolog örökre, akkor miként tudott újra???
Tehát vagy nincs örökre vagy sose jöttél rendbe...
ELSŐ FEJEZET
Megyek az utcán. A járdán mély gödör.
Beleesem.
Elvesztem... Tehetetlen vagyok.
Nem az én hibám.
Egy örökkévalóság mire kimászom.
MÁSODIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Úgy teszek, mintha észre sem venném.
Megint beleesem.
Alig hiszem el, hogy újra itt vagyok.
De nem tehetek róla.
Még most is sokáig tart, mire kimászom.
HARMADIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán. A járdán mély gödör.
Látom.
Beleesem... amolyan megszokás... pedig számítottam rá.
Tudom, hol vagyok.
Az én hibám.
Azonnal kimászom.
NEGYEDIK FEJEZET
Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Megkerülöm.
ÖTÖDIK FEJEZET
Másik utcán megyek.
(forrás: Szögjal Rinpocse - Tibeti könyv életről és halálról )
Sajnos ismerős a szitu. Igen: gondold át a dolgot: mit tettél meg-, mit nem tettél meg-, mit tehettél volna akkor vagy épp előtte. Ha megint előjön egy ilyen szitu, akkor ne csípőből cselekedj, hanem gondold át - ha azonnal kell cselekedni, akkor inkább próbáld begyakorolni a jó megoldású cselekedetet.
A jelekre, megérzéseidre pedig hallgass! Én is itt b×tam el.
Nem éppen az én cselekedeteimen alapulnak ezek a hibák.
Inkább, amit mások tettek velem, de nem ismertem fel az előjeleket.
Pedig a te hibád is lehet, neked az lenne a dolgod, hogy elkerüld azokat az élethelyzeteket/embereket.
Mint a fenti gödör példában is, nem a gödör tehet róla, ha beleesnek. Vagy ha megégeted magad, nem a tūz tehet róla. Alkalmazkodsz a téged körbevevõ dolgokhoz, az embereket is megtanulod a helyén kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!