Most koltoztel fel Budapestre egy hete. Adnatok tanacsot?!
egy hét? az semmi... türelem, majd szépen lassan megismered a várost, az embereket, eligazodsz, találsz munkát.
lassan... Despacito...
Budapest fancynek meg multikultinak tűnik de valójában baromira nem az. Ugyanolyan gyöpös mint egy bármilyen kisváros, kivéve talán a bulinegyedet.
Én pl. manhattenben 1 nap alatt elvegyültem, pesten sose tudtam.
Én 27 évig laktam Bp-en, azóta is napi szinten jártam oda, de már csak úgy hívom, bzipest. Okádékom van tőle.
A sok magamutogató, sznob, bunkó embertől.
Ha Te sem érzed ott jól magad, ne kényszerítsd magad hozzá, menj oda, ahol jól érzed majd magad.
Inkább külföldre, vagy nem is tudom, ahonnan jöttél.
Ne legyél már ekkora mimóza basszus, egy hete vagy ott, még szép, hogy nincs társaságod, a lakótársadtól se várd, hogy majd megoldja a szociális életed, nem azért van ott. Az pedig alap, hogy nem feltétlenül nyitnak még feléd a barátai, egy hete ismered őket, hova sietsz? Majd kialakul ez magától, idővel.
Barátkozni, haverkodni, emberekkel ismerkedni tudsz egyébként rengeteg más helyen, akár munkahelyen - önsajnáltatás helyett feküdj rá jobban az álláskeresésre például. Sok ingyenes programot, rendezvényt találhatsz, amire egyáltalán nem szégyen egyedül menni és helyben ismerkedni, de vannak mindenféle szervezett társas programok (vannak barátaim, akik kéthetente beszélgetőklubot tartanak például, mostanra 20-30 ember szokott menni, vannak, akik sportolni járnak és onnan van társaságuk), vagy ahogy előttem írták, elmehetsz önkénteskedni is akár.
Nagyon sok a lehetőség, de nem fog minden azonnal az öledbe hullani. Én háromszor költöztem más-más országba egyedül, nulláról kezdve mindent, szóval nem a levegőbe beszélek, nem azonnal, de minden szépen megoldódik, ha nem gubózol be, hanem nyitott maradsz és kezdeményező, csak türelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!