Ti milyen védekezési eszközöket/mit lehet tartani pl. táskában arra az esetre, ha pl. megtámadnak az utcán? (Legfőképpen nők)
Hölgyeim: Gázspray + valamilyen önvédelmi edzés. A bicska csak arra jó, (még férfiak esetében is leginkább) hogy önmagának okozzon kárt az ember. + Ha ÖNVÉDELEM a cél, akkor már bukó van bicsakkal.
(Egyébként lehet bármilyen önvédelmi eszköze az embernek, ha csak megvette, a táskába rakta, és talán el is felejtette hogy van. Gyakorolni kell, stb.)
A hsz.-om segítő szándékkal íródott.
Nyilván a bicska elrettentési célra ajánlott :)
Ha remegő kézzel kutatsz utána, persze elveszik tőled, de ha úgy nézel ki mint aki használni is fogja, jó esetben a "támadó" kihátrál a helyzetből. Ehhez persze némi emberismeret is szükségeltetik.
Szerencsére nálunk általában nem úgy működnek a dolgok, mint az amerikai filmekben, kevés az igazán vérszomjas ember.
Engem eddig három alkalommal akartak kizsebelni, kétszer találkoztam "sötét alakkal", az egyik drogdíler volt, a másik sötétbőrű utcai kalóz még kamaszkoromban.
A zsebtolvajokat mindig időben kiszúrtam, iszkoltak is rendesen amikor rájuk szóltam. Kivéve azt, amelyiknek jól megszorongattam a már táskámban leledző kezét. Az csak akkor tudott elinalni, amikor elengedtem :D
A drogdílerrel higgadtan megbeszéltem, hogy köszönöm, nem élek a portékájával és nem szeretnék egy italra sem elmenni vele, a roma srácot meg leszereltem annyival, amikor megállított az utcán a telefonomért, hogy lazán kikerültem, hogy nekem erre most nincs időm. Köpni-nyelni nem tudott, nem jött utánam. Előttem már többekből csikarta ki az értékeit a suliban, mert beszartak tőle és hagyták magukat.
Igaz, egyszer rám cuppant az üres hajnali utcán egy nagyon kanos arab is, de pár utcányi nyugodt beszélgetés után sikerült megértetnem vele, hogy a férjem nem lenne oda az ötletért, hogy bemenjek vele a bokorba. Lényegében egyszer sem kellett eszközhöz nyúlnom, hogy megvédjem magam.
Lényeg a fellépés, ha nem úgy nézel ki mint egy áldozati bárány, a legtöbben nem fognak balhéba keveredni, itt nincsenek olyan vérszomjas haramiák azért.
Második voltam :)
Hozzátenném, elég sűrűn fordulok meg a belvárosban és a legrosszabb részein is hajnalban és éjszaka, legtöbbször egyedül, de eddig ennyi történt velem összesen.
Szóval azért felesleges egész katonai alapfelszerelést magadnál hurcolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!