Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ma tesin önvédelmi bemutatóóra...

Ma tesin önvédelmi bemutatóóra volt. Mondta az önvédelmi edző, hogy ha megtámadnak, hiába kiáltasz segítségért, nem segítenek többnyire, erre elmesélte az egyik tapasztalt példáját. Ti hogy látjátok ezt?

Figyelt kérdés
Én is tapasztaltam már ilyet, nekem még sosem segítettek ilyen helyzetben, de barátnőm szerint ez nincs így. Ezen elég csúnyán összekaptunk, mert ő meg egyszer(!) tapasztalta, hogy valakinek segítettek. Velem sokszor volt ilyen, senki sem segített. Nektek mi a véleményetek erről? Ti segítenétek ilyen helyzetben, nektek segítettek már?
2017. márc. 2. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kár ezen összeveszni. Szerencsés esetben segítenek, máskor nem. Meg van az a helyzet, amikor eleve nincs, aki segítsen.
2017. márc. 2. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban egy havarommal kiraboltak minket. Odamentem egy felnőtthöz, hogy segítsen, de közölte, hogy nem ér rá és elment. Feljelentést tettünk és visszakaptuk a cuccainkat. Kiderült, hogy a delikvensnek nem a mi ügyünk volt az első. Azóta megvédem magam, ahogy tudom. A legjobb a gáz-riasztó lőfegyver.
2017. márc. 2. 13:16
 3/7 anonim válasza:
Hülyeség volt összeveszni,a VITA nem egyenlő a veszekedéssel,ezt kevesen értik meg.Attól függ,hogy az ember éppen hol,milyen közegben jár.Én segítek,ahol tudok,de vannak sokan,akik inkább elfordítják a fejüket,nem szerencsés ebben a témában általánosítani.
2017. márc. 2. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Abból kell kiindulni hogy nem segítenek, magadra vagy utalva. A segítenek, az meg olyan bónusz. Én így állok hozzá.
2017. márc. 2. 13:20
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Hofi Géza figurázta ki egyszer az utcai rosszullétét. Az volt a lényeg, hogy egyszer rosszul lett az utcán és mindenki elment mellette, hogy "Hagyd, csak egy részeg!". Egy sokadik ember segített neki és hívott mentőt. Infarktusa volt.
2017. márc. 2. 13:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha ilyen helyzet van én is próbálok segíteni. Múlt héten volt hogy egy kisebbségi betámadott egy öregasszonyt, azt elzavartam.

Viszont fordított esetben nem nagyon számítanák sokra. Az emberek nagy része úgy van vele hogy "ez nem az én dolgom". És megmondom őszintén hogyha nem tudom egyértelműen beazonosítani hogy ki a támadó és ki az áldozat akkor egyedül hiába megyek oda mindkettőt fenyegetni hogy hagyják abba. És ha nekem jön egy átlag férfi akkor a körülöttünk lévők ugyan ebben a helyzetben találhatják magukat. Ha egymásra üvöltünk miközben ütjük egymást abból a járókelők nem nagyon tudnak mit kivenni és szerintem mindenki inkább rendőrt hívna.

Az meg más kérdés hogy annak ellenére hogy én tapasztaltabb vagyok küzdésben sportban és sajnos utcán is, de két kigyúrt állat közé én se állnák be. Ha mást kell védeni egy egyértelműen sokkal erősebb degenerált kan-cigánytól akkor is maximum addig próbálnák időt nyerni míg az illető elfut biztonságos helyre, és utána én is lehető legkevesebbet kockáztatva megpróbálnák kereket oldani.

Nekem személyes véleményem szerint a legjobb önvédelemre még mindig a paprikaspay. Jók ezek az önvédelmi sportok, én is csinálom. De az utcán teljesen más. Ott gyorsabban történnek a dolgok, elvonják a figyelmed, nem tisztességesek, általában többen vannak és sokszor valami szúró-vágó eszköz is van náluk. Bár pár nemzetközi aranyat nyertem, de kaptam én is utcán akkora pofont hogy barátaim nélkül nem találtam volna haza.

Én azt mondom hogy a legtöbb amit az utcán tehetsz hogy próbálsz nem áldozatnak tűnni és mellé veszel gázsprayt. Lehetőleg kettőt, az egyikkel megtanulsz otthon lőni, esetleg megkóstolod hogy tudd milyen. A másikat pedig tettre készen magaddal viszed valami könnyen elérhető helyen. Ha használni kell akkor nem sajnálod a szemétládát, mert ez arra van kitalálva hogy ne tegyen kárt benne, és ne vehessenek érte elő a bíróságon (nem úgy mintha rárúgsz és eltöröd az állkapcsát, akkor annak ellenére téged büntetnek hogy csak önvédelem volt). Majd ha lefújtad lehetőleg a haverjait is akkor addig futsz míg biztonságban nem tudod magad.

2017. márc. 2. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
Velem pár éve történt, hogy diákmunkásként ingyenes újságot kellett reggelente osztogatnom. Már egy éve dolgoztam ott, az emberek ismertek, köszöntek, mosolyogtak. Aztán egyszer jött egy nagydarab fazon akin látszott, hogy valami baja van szellemileg. Én bevallom mindig féltem tőle amikor megláttam, volt, hogy megállt egy-két mondatra de aztán mindig elment. Majd az egyik reggel nekem jött agresszívan, kiverte az újságokat a kezemből, elkezdett minden perverz és mocskos dolgot kiabálni rám majd nekiszorított a falnak. Én 160 centi 50 kiló vagyok, o 2 méter és 100+ kiló. Az volt a szerencsém, hogy végül elengedett és így el tudtam menni onnan. Mindez idő alatt legalább 200 ember elment mellettünk 10centi-1 méterre és senki nem segített volna.
2017. márc. 4. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!