Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Borravaló kérdés?

Borravaló kérdés?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, és az ebédemet a teletáltól kapom, viszont borravalót a futárnak nincs lehetőségem adni túl sűrűn, nagyon ki van számolva a pénzem,és úgy érzem illene neki adni minden kiszallítás alkalmával..

Ti hogy szoktátok, adtok neki? Mennyit?

2017. szept. 11. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyemre minden nap ugyanaz a futár hozza mind az ötünknek a kaját.. Mi se adunk neki, csak nagy ritkán, 90%-ban kártyával fizetünk.

Ha otthonra rendelek 1 évben 1x akkot adok a futárnak, étteremben is szoktam adni, változó.

De én úgy vagyok vele aki kevêsnek érzi a fizuját az váltson szakmát vagy beszéljen a főnökével. Nem fogok havi 5 ezret odaadni egy kajafutárnak, mikor így is felemelték január óta ahonnan rendelünk az árakat kb 25%-al..

2017. szept. 11. 08:09
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Én minden esetben adok jattot a futárnak. Megtehetem, aki úgy érzi hogy nem fér bele 100 Ft plusz az váltson szakmát, mert anyagi gondjai vannak. 😉
2017. szept. 11. 08:14
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
senkinek nem adok, elveimmel ellenkezik
2017. szept. 11. 08:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ugyanaz a futár mindig. Miért ne mondhatnád el a futárnak, hogy ne haragudj, nem tudok több jattot adni, mert egyetemistaként nagyon ki van számolva a pénzem? Biztos, hogy megérti, mert valószínűleg ő sincs túlfizetve, és naponta sokféle emberrel találkozik. Olyannal is, aki megtehetné, hogy ad, de sóher, meg olyannal is, mint te, akinek nem nagyon van miből, de mégis bántja a dolog. Te leszel neki a szimpatikusabb, elárulom. Ha belefér, adhatsz neki egy százast, de nem fogja elvárni.
2017. szept. 11. 09:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Ételfutárnak nem adok borravalót. Vagy pontosan ki van számolva, vagy SZÉP kártyával rendelek, amiről pont annyi kerül levonásra, és kiszállításkor már nem kell fizetni.

A munkahelyemre közösen rendelünk egy kifőzdéből, akikkel a cégnek szerződése van, és egy összeghatárig a cég állja is a menüt (a többletet kell kifizetnie a dolgozónak, ha túllépi a keretet), ők meg nem érdemelnek borravalót, mert sokszor volt már gond a rendeléssel, valami hiányzott, mást hoztak...

2017. szept. 11. 10:26
 6/6 anonim ***** válasza:
91%
Nem adok borravalót. Van fizetése neki, minek adjak még én is bele? Ha elvégezte a dolgát amiért fizetik, kösziszépen, csá!
2017. szept. 11. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!