Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » SPAR biztonsági őr lopással...

SPAR biztonsági őr lopással vádolt és megalázott. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Lenne egy olyan kerdesem, hogy ma reggel (7:05) bementem az egyik SPARba ahova az egézs heten jartam. Fizeteskor oda jott hozzam a biztonsagi or es csodalkoztam rajta, h mit akar, majd a fizetest kovetoen oda jott, h mutassam meg a taskam es a zsebeimet, termeszetesen nem talalt semmi lopott dolgot nalam, de akar az is kozre jatszgat, h en magyar vagyok o pedig kissebbsegi, es mar nagyon reg ota vegig figyelte a vasarlasonat. Hol tudom jelenti ezt, mert kozben megalazo kerdeseket tett fel, csak en nem akartam szolni, h inkabb a te fajtad szokott lopni, nem mi. A valaszokat elore koszonom!
2017. szept. 8. 21:57
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nekem nem az ő fajtajaval van a bajom, hanem, h szerintem csak erofitoktatas miatt csinalta ezt. Amugy regen vegig kovetett amig vasaroltam, es egyebkent maga a hangneme volt az alazo es ahogyan beszelt.
2017. szept. 9. 11:03
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom mi van annál az idióta üzletláncnál manapság...

Kétszer eljátszották velem, hogy mutassam a táskám, harmadszorra esélyük se lesz, mert soha többet be nem teszem a lábam a mocskos boltjukba.

Bementem, egy bizonyos májasfajtáért (csak azért elmentem), egyszer sem volt, így ki akartam jönni az egyik pénztárnál, erre rámordítottak (!!) hogy nem ott kell kimenni hanem előrébb, ahol egyből elémállt a biztonsági, hogy tárjam ki neki a táskám. Hát ott rohadjanak meg. Tényleg megalázó... Nemhogy pénzért, ingyen se kell többet onnan semmi... Soha életemben nem loptam, ápoltan, becsületesen nézek ki. Arról meg nem én tehetek, hogy derogál nekik berendelni/kirakni a terméket amiért mentem!

2017. szept. 9. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:
59%

A pénztáros is meg a biztonsági őr is megkérheti a "gyanús személyt" hogy bemutassa a táskájának a tartalmát, ez a kasszánál is ki van írva, nincs ebbe semmi kivetnivaló, ha nincs rejtegetnivalód, akkor nem kell parázni.

A biztonsági őrnek amúgy az a feladata, h figyelje a vevőket. Írtad, hogy "mar nagyon reg ota vegig figyelte a vasarlasonat". Ebből lejön, hogy te is figyelted az őrt. Elmondok egy titkot: Ha egy biztonsági őr észreveszi, h valaki őt nézi, az neki gyanús lesz, ugyanis a bolti tolvajok minden esetben mielőtt lopnának, jól körülnéznek, hogy hol merre van az őr. És ha az őr azt látja hogy valaki többször is felé tekintget, neki az jöhet le, hogy az illető azért nézi, hogy mikor áll már tovább, hogy tudjon szajrézni. A legjobb, ha egyáltalán nem nézel az őrre, ne keresd a tekinteteddel, tekintsd levegőnek, csak az árut nézd, amit meg akarsz venni. Az őrök is tudják, nem csak a toprongyos kinézetű emberek lophatna, a jól öltözött, aranyékszeres emberek között is ugyanúgy vannak tolvajok!

De most amiért ide írok, egy rendszerint a vevőket meglopó pénztáros, helyszín a kecskeméti belvárosi SPAR. Egy idősebb félcigány pénztárosnő jó kis mellékjövedelmet biztosít magának, már régóta figyelem, rendszeresen csinálja, hogy kevesebbet ad vissza, mint kellene. Pl. 50 Ft-os helyett ad 10 Ft-ost, meg hasonlók, az aprópénzekkel szokott trükközni, ugyanis a legtöbb vevő nem nézi meg mennyit kap vissza, csak jóhiszeműen visszaönti az aprót a tárcájába. Ma is ennél a nőnél álltam a sorba, előttem a néni vett több mindent, volt köztük egy zacskó vizes zsemle (ami 16 Ft), kérdi a pénztáros "hány darab a vizes zsemle?", mondja a néni 7. A pénztáros már írja is be 26 Ft*7... (Az a tejes zsemle ára.) Na mondom ez is jól kezdődik. A néni úgy se fogja lecsekkolni a blokkon, hogy mi mennyiért van rajta. Jövök én, 680 Ft a vásárlásom, 10000 Ft-ossal fizetek. Adja a visszajárót, 9000 Ft papírpénzt letesz a szalagra, az aprót pedig 270 Ft-ot (200 Ft, 50 Ft, 20 Ft) a markomba nyomja, azt haladna is tovább. Állok ott tovább, nézem a markom tartalmát, mondom "ez így nem jó" (mivel 320 Ft aprót kellett volna kapnom, vagy az 50-es helyett 100-ast kellett volna adnia, vagy a még egy 50-est kellett volna adni. Azt mondja-mutassa hogy már hogyne volna jó, számolja a visszajárót, majd felemeli a blokkot a szalagról és voilá! Ott lapult még 50 Ft a blokk alatt, micsoda Houdinis mutatvány! :D Tehette volna azt is egyből a markomba a többi apróval együtt... Az előttem levő nénit sikerült 70 Ft-tal megrövidítenie, de most tőlem nem jött össze a +50 Ft-os bónusz, azért nem sajnálom, naponta több száz vagy ezer forintot azért megkereshet magának mellékesben. Ezt megelőző alkalommal is 100 Ft-tal kevesebbet adott, meg sokadszorra csinálja ezt nálam, gondolom másokkal is. Ha a kecskeméti SPAR-ban jártok, vigyázzatok ennél a nőnél! Egyébként csak ő az ilyen suttyó, a többiek rendesek.

2017. szept. 22. 11:40
 14/14 anonim válasza:
A vagyonőrnek az a dolga hogy figyelje a vásárlót!A boltok bejáratánál ki van írva hogy mihez van joga a vagyonőrnek!!Érdekes a rendőrtől meg merik -e kérdezni ha figyel valakit?Na nem mert ennek megvan a kockázata!!pl nincs nála a szem ig.És a rendőr válasz után megkéri hogy igazolja magát ha nincs akkor X ezer a birság és a rendőr csak a dolgát tette
2022. dec. 11. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!