Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Életet újra kezdeni, de...

Életet újra kezdeni, de hogyan? Hogyan lehetnék újra boldog?

Figyelt kérdés
Elhagyott nőként, egyedülálló anyaként? A gyermekemen kívül nincs igazán senkim. Ő viszont még kicsi. Nem érti még teljesen, hogy mi történt. Apa másik nővel, új családdal, néha elviszi hozzájuk. Én szenvedek, magányos vagyok, becsaptak, elhagytak. Nem tudom hogyan oldok meg mindent a gyerekem és magam körül. Besavanyodtam. Körülöttem mindenki boldog családban, kapcsolatban él, én meg így. És legjobban a gyerekem miatt fáj, hogy neki ez jutott. Én is hibás voltam, biztos, de nem kerestem mást, nem akartam csonka családot a gyereknek. Az új nő a képembe mosolyog, hogy ő győzőtt, őt mennyire szereti az exem. Nyaralás, ajándék, minden. MEnnyi idő, mire ebbe tényleg bele lehet törődni és felemelt fejjel továbbmenni?
2017. szept. 7. 16:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, hogy ez történt Veled.

Tartsd észben: Te értékes vagy. Nem attól az embertől kapod az értéket, aki melletted van, aki a párod. Önmagadban is értékes vagy. Ne tedd az önértékelésed függővé attól, hogy van-e párod, vagy hogy ugyanúgy élsz-e, mint az ismerőseid.

Nehéz, de egy gyereknek minimum egyetlen személyre szüksége van, aki feltétel nélkül szereti és mellette van, és az az ember Te vagy. Természetes, ha fáradt vagy, hogy elkeserít, ami történt, hogy tanácstalan vagy, hogy kiborulsz néha. De utána szedd össze Magad.

Amit most tenned kell, az, hogy kifelé figyelsz, nem befelé. Eddig az összes depressziós vagy nagyon súlyosan lehangolt ember, akivel kapcsolatba kerültem, befelé figyelt. Újra és újra lejátszották fejben azt a dolgot, ami fájdalmat okozott nekik. Beleragadtak a sérelmeik felidézésébe.

Akik pedig ugyanolyan helyzetben voltak, ami bánatra adott okot, de felülkerekedtek rajta és képesek voltak jókedvet gyűjteni és kikecmeregni a csávából, rajtuk az látszott, hogy ők kifelé figyelnek. A jövőre, a tennivalókra, a céljaikra. Nem befelé, a múltra, arra, hogy valaki valamikor bántotta őket. Megteheted, hogy befelé figyelsz, és a továbbiakban is dédelgeted Magadban a bánatos, elhagyatott kislányt. De ettől soha, de soha nem lesz jobb. El fog fogyni az energiád és bele fogsz ragadni ebbe a savanyú állapotba, mint oly sok ember. Szóval kitartás és hajrá előre! Vesd bele Magad az életbe! Én meg megyek teregetni.

2017. szept. 8. 09:29
 12/16 A kérdező kommentje:

köszi a segítséget!

Tudom h tovább kellene lépni, nem a múlton rágódni, de mindig eszembe jut, hogy mit lehett volna másképp, hogy most együtt lennénk, velünk lenne, nem mással. Vagy kint a játszón látok apukákat, de az én gyerekemmel nincs ott az apja és már jönnek is a gondolatok, hogy mennyire megérdemelné az én gyerekem is hogy teljes családban nőjjön fel. Nem látom a jövőmet, nem tudok előrelépni, csak topotgok egy helyben. Túlélem az adott napot, de csak pillanatnyi örömöm van, amikor a gyerekemmel lehetek, de mint mondtam ugyanakkor eszembe jut, hogy nem ezt érdemelné. Nem egy megsavanyodott anyát és egy csonka családot.

2017. szept. 8. 10:03
 13/16 gago77 ***** válasza:
Szia! Kutyaharapast szorivel... Ha nem vagy banyarem, nekem irhatsz. Egyedulallo ferfi vagyok hasonlo helyzetben, sportos 32-nek kinezo 40 eves! Nem erdemes sokat tokolni, az ido gyorsan megy!!! ;)
2017. szept. 8. 11:51
 14/16 A kérdező kommentje:
Elmesélnéd veled mi történt?
2017. szept. 8. 11:53
 15/16 anonim ***** válasza:
52%
Miért váltatok el, meddig voltatok együtt, mennyi idő után vállaltatok gyereket?
2017. szept. 8. 15:30
 16/16 anonim válasza:
Lehet segít ha a pozitív oldalát látod a dolgoknak. Mint például ahogy már írtak neked, új lehetőségek. De ezen túl történhetett volna rosszabb is, ha az apa meghal. Az tényleg tragédia, így viszont a gyerekednek megvan anyja, apja és plusz még egy másik család. Csonka családnak nevezheted, de nem feltétlenül rossz neki. Neked nehezebb, de neki ez lesz a normális és hiányt se szenved ha te is úgy látod. Más apuka külföldön dolgozik, nincsenek a gyerek mellett. Ki kell zokkenni ebből az eddigi gondolatmenetből. Drukkolok, hogy mihamarabb sikerüljön.
2017. szept. 13. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!