Valóban rászorulnak a süketek, vagy átverés?
Ma Győrben jártam és számomra új jelenséggel találkoztam.
A gyorsétteremben az étkező vendégek között körbeszaladt egy 30-as csaj és szó nélkül mindenki orra elé odarakott egy tollat kulcstartóval és egy kártyalappal. Utóbbin annyi szöveg szerepelt, hogy "süket vagyok, kérem támogassanak vásárlásukkal-1000 Ft".
Szerintem senki nem tett neki pénzt. Várt 2 percet és összeszedte a tollakat, kártyákat, és ment tovább.
Este, hazafelé, még a győri állomáson egy másik nő, 20 körüli lány osztogatott külsőre nagyon hasonló kivitelű kártyát és kis teknőspéka-szobrot a vonaton, majd ő is összeszedett mindent. Úgy látszik, ez valami tömeges jelenség-próbálkozás. Engem eléggé zavar.
Mi a véleményetek?
Hallod.. En Gyorben tanulok egyetemen.
Beultunk a teren a Palffy etterem melle egy kis kavezoba es egy "suket" pali jott korbe es lerakott egy matricat. Ra volt irva hogy " ez egy suket ember altal keszitett termek, az on megitelese szerint (300-600Ft) fizessen".
Mi kis naivak baratnommel adtunk neki. En kerek 300-at,viszont baratnomnel csak 260 korul volt. Erre az a gyoker elvette tole a matricat,hummogott egyet es a penzt elrakta.
En azota basszus SENKINEK nem adok. Pedig nagyon joszivu vagyok de akkor egesz nap kellemetlenul ereztuk magunkat,hogy mi jot akartunk tenni es ilyen kamuk vannak...
21/L
Én zöld kezet adtam mindkettőtöknek. De a jelek szerint van itt valaki, akik másként ítéli meg az eseményeket.
Kíváncsian várom, hogy kifejtse az álláspontját.
nem hiszem,hogy ez a szobros dolog átverés, szerintem ez országos szintű (feltételezem valami alapítványi)
mert mi a balatonnál is és vágóhídon is találkoztunk ilyen szobros emberkékkel
De ezek valódi süketek?
Az is lehet, hogy egy központi alvilági "vállalkozónak" keresik így naponta a tízezreket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!