Magyarországon miért idegesít annyi embert, ha villantanak neki a belső sávban?
A belső sáv a "gyors" sáv,azoknak, akik sietnek, a külső pedig a "normál".
Én rendszeresen találkozom olyan esetekkel,hogy a belsőben tötymörögnek úgy,hogy mellettük a külső üres.
Ilyenkor szoktam nekik villantani egyet,de olyanok is vannak, akik ilyenkor rádudálnak.
Ezt sokan sérelmezni szokták.
Gyakran vezetek német autópályán, ott nem gyakori a villogtatás, de pont azért, mert mindenki tudja,hogy a belső sávban a "gyorsak" mennek, a külsőben meg a lassabbak.
Ott van egyfajta udvariasság, ha látja, hogy jössz mögötte gyorsan, akkor sávot vált, és nem kell lelassítanod.
Nálunk ez teljesen hiányzik.
1. ezt a kérdést a közlekedés rovatba kell áthelyezni
2. lakott területen belül lehet menni a belső sávban, mivel 50-nél úgysem mehetsz (tábla esetén lehet 60-70 is)
3. én is belül megyek, ha le akarok kanyarodni, már jóval a kanyarodás előtt, hogy ne kelljen előtte kapkodni
4. de rendesen haladok, nem tartom fel a forgalmat
6. jobbra tartási kötelezettség.
7. párhuzamos közlekedés szabályai.
8. mert a suttyó magyar nem ismeri a KRESZ-t.
Belső sávot hiába tartod gyors sávnak... ha 50 km/h a megengedett sebesség nem mehetsz gyorsabban.....
És ha nem sorol át nem sorol át.... nem szeg szabályt veled ellentétben...
Gyorsforgalmi utakról,autópályákról van szó.
A városi közlekedés egy másik történet.
nos ez esetben azt tudom mondani, hogy, mint annyi másnak
magyarországon ennek sincs kialakult kultúrája, hagyománya
csakúgy, mint a demokráciának
diktátor kell a magyarnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!