Miért ilyenek a mai tizenévesek?
Én 15 éves vagyok és ugyanúgy érzek mint te
Ahol én lakom tipikus velem egyidős lányok:Bandáznak,cigi,energia ital,alkohol csúnya Beszéd és ezt úgy képzeljétek el hogy a 8-12 évesek is ezt csinálják
Én pedig a kutyáimmal lógók meg az osztályomból pár normálisabbal.
Igazuk van az elöttem válaszoloknak ez a mostani"divat"
Én is sajnálom amiért ilyen a korosztályom.Valószinüleg a fejlett elektronika hibája.Persze nem mindeki ilyen.Én inkább kint vagyok az állataimal,kutyát sétáltatok.A 8éves kislányok kint"bandáznak"és teljesen hülyének néznek hogy 15 éves létemre kint játszok a kutyáimmal mint hogy a faluban csavarognák.De ez engem nem zavar.
15L
Talán ismered a mondást: "Egy bolond, százat csinál!"
Ha ezt a mondást párhuzamba állítjuk azzal, hogy a magyar emberek igen túlnyomó hányada nem hogy elfogadja, hanem egyenesen igényli, hogy legyen egy "nagy vezíre", - fél önállóan gondolkodni, cselekedni, felelősséget vállalni, imád minden felelősséget másokra áttolni, s egyeseknek még a gondolkodás is fáj, - akkor nincs min meglepődni. Az ügyeletes hülye mindig meg lesz, aki felvállalja a "nagy vezír" szerepet, - többségük kistílű divatmajom, vagy trendivadász (aZamerikaJi sztyeppékről) - és abban a stílusban hinti az igét, aminek sok, gyengeakaratú, önállóan gondolkodni képtelen barom nem képes ellenállni, nemet mondani. A külföldről behozott szokásokkal az a problémám, hogy az azokhoz tartozó kultúra - érdekes módon - mindíg "kint marad".
A gyengeakaratú, önálló gondolkodásra, cselekvésre képtelen emberek ugye szeretnének valahová tartozni és többségüknek az sem ár, ha ezért feladják a saját egyéniségüket.
Ez nem csak most, 2017-ben igaz, - ez mindig is meg volt.
Ifjú koromban a rockerek vívták harcukat a disco zene kedvelőivel. Aztán voltak jampecok, popperek, gépzene-rajongók, techno, RAP - és a fene tudja, milyen fantázianevekre hallgató stílusok, - volt, hogy az alapján itéltek meg egy suhancot, hogy milyen motorja volt. A Riga, a Simson, az MZ, a Jawa - és számos, más tipusú motor birtoklása és a köbcentik voltak meghatározóak a "rangsorban". Akkoriban ezek az (ős)közösségi szokások voltak a magyar társadalom fiatalabb rétegeiben, de az alkohol rendszeres fogyasztása akkor is terítéken volt úgy, mint most is. Annyi változás történt ebben a hosszú távlatban, hogy sokkal könnyebben érhetőek el - és gyakorlatilag nyiltan vannak manapság jelen (az utcán, ill. összejövetelek szervezésére alkalmas helyeken) - a hallucinogén anyagok, narkotikumok. Utóbbiaknak kiszámíthatatlan az emberi viselkedésére gyakorolt hatásai és sajnos versenyképesek árban a szesszel, ami nagyjából azért ellenőrzött államilag.
Szóval a tömör válaszom:
Azért, mert nem képesek változtatni azon a szokásukon az emberek, hogy másokat hagynak gondolkodni maguk helyett.
Aki másként gondolja, az ellen pedig összefognak a magukat "haladószelleműnek" tartó emberek, - olykor még alkalmi szövetségeket is kötnek ennek érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!