Ha bármit meg tudnál változtatni a világon, mi lenne az?
Kérdező, te a Vajna Timi vagy a Sarka Kata vagy? Ez itt a Miss Hungary vagy a Miss Universe Hungary szépségverseny döntője?
Mindegy, én azt mondanám, hogy csak világbéke legyen drága tezsvíreim. Meg árányezső a szíp kis házra.
Rosszul látod. Hogy definiálod a "jót" és a "rosszat"?
Mi az, hogy gonosz?
Akkor is rossza gyilkosság, ha önvédelemből követed el vagy ha egy szeretteted véded?
Az az egész csak nézőpont kérdése, attól, hogy igazad van még lehet, hogy a másiknak is épp annyira van igaza mint neked.
Talán megtanítanám az embereket boldognak és elégedetlennek lenni.
ki a gonosz, ki a jó? egy arab aki épp robbantani készül az gonosz? a mi szemünkben lehetséges, de az övében ő a jó fiú.
Nem az emberi gonoszsággal van gond. magával az emberrel.
Szerintem gonoszság de facto nem létezik. Mindenki magának akar jót (vagy egyszerűen csak örömszerzést), vagy fanatikusan egy ideológiát követ, és az alapján akar jót tenni. Tehát minden gonosz tett alapja az önzés, legyen az öncélú vagy valamilyen "magasabb célt követő", egoizmusból fakadó, vagy kiterjesztett egót követő.
Tehát ha valamit változtathatnék a világban, az az emberi belátóképesség növelése lenne: hogy mindenki jobban lássa, tettei milyen következményt vonnak maguk után, és érdemes-e azt cselekedniük, amit tenni akarnak.
Erkölcsi dilemmám lenne persze az, hogy fel vagyok-e hatalmazva ilyen mértékű beavatkozásra - de ha képes lennék megtenni, akkor vélhetően meg is tehetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!