Ti mit tennétek ha kitörne egy atomháború és tudnátok, hogy kb.30 perc múlva pecsapódnak az első rakéták?
Illetve azt megelőzően, amikor már szinte biztos volt, hogy elkerülhetetlen lesz a konfliktus?
Próbálnátok biztos helyre menekülni, a túléléshez szükséges eszközöket felhalmozni vagy várnátok a halált?
Lenne akitől bocsánatot kérnél, vagy mindenféleképpen el akarnál búcsúzni?
Ez alapból ki van zárva! Mert ha fél órával korábban értesülök róla, akkor szinte más is, és mielőtt becsapódna leszednék.
Az ehhez hasonló gondolatokat nincs értelme feszegetni!
Mert ha bekövetkezik, akkor úgy következik be, hogy nem fogsz tudni róla előre, és akkor meg tök mindegy már hogy mi fog történni.
#2 Itt nem egy rakétáról beszélek, azt képzeld el, hogy a világ atomfegyvereit mind egymásnak eresztik. Több ezer rakétát lőnének ki a szembenálló felek. (Az, hogy kik ezek most nem lényeg.)
Az háború pedig már tapintható volt, nyílván feszült politikai helyzet előzte meg a tényleges konfliktust.
A válaszcsapás érkezését pedig hasra ütés szerűen mondtam, nyílván ha a mi rakétáink kirepülnek az ellenség is érzékeli és küldi a válaszcsapást, de valamennyi időnk még lesz mielőtt pecsapódnak a töltetek.
"Hasznos válaszokat vártam, amelyeket felhasználtam volna, egy posztapokaliptikus világ megteremtéséhez."
Ja vagy úgy. Ezt mondhattad volna.
Voltaképpen ugyanazt tenném, amit most az utóbbi években. Mert már tudjuk, hogy elkerülhetetlen a vég, nincs az olyan messze. Nem menekülnék - mert ami elől menekülsz, az szembejön veled-, nem "halmoznék fel túlélési eszközöket", semmit nem halmoznék, és megpróbálnék ÉBEREN, tudatosan átlépni a halál küszöbén - ami mindig is a szakrális beavatottak célja volt. De hát végül is erre készülök már régóta. Ahogy Taisen Deshimaru zen mester mondta: Haljatok meg kedves tanítványaim még életetekben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!