Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan "elborult...

Van itt olyan "elborult elméjű" aki utálja a nyarat/hőséget?

Figyelt kérdés
Mit csináltok ilyenkor? Hogyan viselitek el az ilyen forró napokat?
2017. júl. 9. 15:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Szerintem kicsit félreértettétek, van én fogalmaztam hülyém. Az idézőjel nem véletlenül van ott! Senkit nem áll szándékomban megbántani. A kedves nővérem illetett engem ezzel a kedves szófordulattal, mert nem vagyok hajlandó velük rohadni ilyenkor az állatkertben... De a baráti társaságom is úgy néz rám mint egy ufóra, ha kihagyok egy programot a meleg miatt. Itt ma 33 fok volt, nekem ez már sok.

Egyszerűen nem bírom a meleget, és klíma híján lassan megőrülök. Bp-től lakom nem messze, de a zivatarok hetek óta elkerülnek. Kertesben lakom, a házban mégis már 28 fok van, és éjszaka sem hűl 26 alá. Végem van. Borzasztóan irigylem azokat, akik élvezik, és jól bírják a 30+ fokokat, én meg rosszul vagyok tőle, sajnos szó szerint. Tanulnom kellene, de nem fog az agyam, rendszeresen szoktam tornázni/edzeni heti 5-6 alkalommal, de a hőség miatt kb. másfél hete azt sem bírom, és hiányzik is. Szédülök, hányingerem van, fáj a fejem, pedig egészségügyileg rendben vagyok. Na ezért kérdeztem, hogy mások (akik klíma nélkül vannak) hogyan bírják ki.

2017. júl. 9. 16:23
 12/23 anonim ***** válasza:
57%
Nem a nyárral van a baj, hanem hogy hőség van :D Amúgy lazulás, meg a strandolás tök jó dolog...
2017. júl. 9. 16:25
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk már olvad a tükör!:) ÉN rögtön levágtam az időzőjeleket. Csak az elborult elméjűek sértődtek meg. De ők pont azért, mert azok! Háh! Nem kérek gyalázkodó privátokat köszönöm! Háh!:D
2017. júl. 9. 16:26
 14/23 anonim ***** válasza:
60%
Kató mama pulóverben van, és fázik! De neki rossz a keringése.
2017. júl. 9. 16:28
 15/23 A kérdező kommentje:

# 12-es Nekem a strandoláshoz elég a 26-28 fok is. A lazuláshoz meg a jóval kevesebb is. :D

Nem tudom befolyásolja-e a hőtűrő képességet az ember születési ideje, é pl. június közepén születem, mégsem szeretem a meleget. 22-24 fokos hőmérséklettel ellennék az év nagy részében, de igénylem a telet is. A hideget például kifejezetten jól bírom.

2017. júl. 9. 16:30
 16/23 anonim ***** válasza:
amíg nem kezdek el izzadni, mint egy ló addig elég jól bírom a meleget. utána már nyúznám az arcomat is annyira rosszul vagyok.
2017. júl. 9. 16:45
 17/23 anonim ***** válasza:
A nyárral alapvetően nincs bajom, egész addig amíg nincs ilyen erősen 30+ ős hőmérséklet. Ilyen időben csak annyit megyek ki aki elkerülhetetlen. Itthon még hideg vizes törölköző a nyakba ventilátor be és sokat iszok. Még egy két hidegzuhany ha már nagyon durva a helyzet.
2017. júl. 9. 19:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Pont ilyen elborult elméjű vagyok én is :D

De az a helyzet, hogy ezt a meleget már nagyon kevesen érzik komfortosnak, és ez nem csak maga a hőmérséklet függvénye, hanem a napsugárzás összetétele is nagyon megváltozott pl. az elmúlt 25-30 évben.

Mondjuk én szélsőséges vagyok, mert a hideget tök jól bírom, 12-15 fokban még pólóban vagyok, 2-4 fokban még pulóverben, az alatt veszek már fel egy dzsekit esetleg, nagykabátot kb. sose hordok.

A meleget viszont nagyon nem bírom, nekem ez már sok..

Egyébként úgy viselem el, hogy a melóhelyen van légkondi, itthon meg a lakásban le vannak eresztve a redőnyök, megy a ventillátor, sok hideg vizet iszok, mást nagyon nem tehetek ellene.

2017. júl. 9. 20:03
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Már 2 napja a fa padlón alszom, mert az ágyam olyan mértékben túlmelegszik, hogy lehetetlen megmaradni benne. Milyen szánalmas már ez? A tél sosem bánna így velem :(

Amúgy ha otthon vagyok, akkor vizes szalvétát teszek a vállamra, és a karjaimra, az segít valamit, meg beteszek egy üveg vizet a fagyasztóra, majd amikor már eléggé kihűlt, akkor azzal hűtöm magam (pl egy ideig a hasamhoz, vagy a nyakamhoz nyomom, stb...) Meg persze nem árt néha megnyitni az idokep.hu-t, és sóvárogva számolgatni, hogy mennyi idő van még a lehűlésig.

2017. júl. 9. 20:32
 20/23 A kérdező kommentje:
# 19-es, az utolsó mondatodat én is írhattam volna! :D
2017. júl. 9. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!