Van-e couchsurfing-es tapasztalatod? Ha igen, elmeséled? Ha nincs, kipróbálnád? (Ha nem hallottál még róla?
Azért aki ilyet hirdet, róla kevésbé feltételezhető hogy emberrabló, gyilkos, rabló vagy akármilyen bűnöző lenne, hiszen a saját lakását hirdeti a neten amitől ő is beazonosíthatóvá válik. Így az életveszély kockázata minimális.
Ugyanakkor: külföldi oldalakon - bár konkrétan az Airbnb-vel kapcsolatban - olvastam hogy mennyire egyszerű idegenekről kompromittáló felvételeket csinálni. Elég csak bejelentkeztetni egy éjszakára a lakásodba, felszerelni a fürdőt kémkamerával, majd a vendég másnap úgyis lelép te pedig töltheted a netre a felvételt. Nagy zárt fizetős voyeur oldalak dugig vannak ilyenekkel.
Sok éve vagyok Couchsurgingen, bár már annyira nem aktív, mint régen.
Az oldal lényege nem az ingyen szállás (az csak egy része), szóval ha erre pályáznál, akkor felesleges regisztrálnod, nem jársz sok sikerrel. A lényeg a közösségépítés, más kulturájú emberek megismerése, közös időtöltés (persze nem 0-24ben, de ez nem úgy megy, hogy odamész leteszed a cuccod és csak aludni esel be), tapasztalatcsere. Számomra ez borzasztó szimpatikus dolog, arról nem is beszélve, hogy teljesen más élmény turistakönyvekből tájékozódni mint helyiek szemszögén keresztül megtapasztalni az adott helyet, olyan fantasztikus helyekre jutottam el, amik nem szerepeltek semmilyen útikönyvben, olyan élményeim voltak, amiket máshogy nem tapasztaltam volna meg. Sőt, vannak olyanok akikkel úgy összebarátkoztunk, hogy azóta is kapcsolatban maradtunk.
Ezalatt a 7+ év alatt veszélyes szituációval nem találkoztam, ha az ember ésszel használja az oldalt, akkor nem lesz gond. Ehhez tippeket ennél a kérdésnél találsz, az 5. válasz az enyém.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__8634..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!