Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Alkohol, vagy egyéb szerek...

Alkohol, vagy egyéb szerek nélkül hogy tudnám elérni hogy ne legyen unalmas az élet?

Figyelt kérdés
Régebben rákaptam egyéb szerekre,befejeztem,viszont az alkohol megmaradt életem minden egyes napjára.Egy pohárnál nem tudok megállni,és már rohadt elegem van saját magamból,dolgozok is,állandóan fáradt vagyok.Totál unalmas minden ha nincs valami bódulat a fejemben,aki ebben benn van,tudja miről beszélek.Hogy lehet ebből kiszabadulni ?
2017. jún. 24. 22:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

3-as vagyok, ja én is nő vagyok. Rengeteg női zugivó van.

Próbálj meg pár napot kibírni, akár egyet pia nélkül. Iktass be ilyen "szünnapokat" ilyenkor tervezetten le kell kötni a figyelmed valamivel...bár az embert ilyenkor kevés dolog érdekli.

2017. jún. 24. 23:28
 12/18 anonim ***** válasza:
8-as jót ír, nekem a játékok is segítettek kitölteni ezt az űrt.
2017. jún. 24. 23:29
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem akarok füvezni,nem jön be.Talán ott is van gebasz,hogy erőszak áldozatává váltam kétszer,és az egyik nagyon durva volt,és anyám idióta tanácsára nem szóltam erről senkinek,nehogy bárki is megtudja,de akkora düh van bennem,hogy meg tudnám ölni az illetőt.
2017. jún. 24. 23:33
 14/18 A kérdező kommentje:
ez történt 15 éve,szval ez is egy dolog,a másik,hogy az éjszakában dolgoztam,ott meg inni kellett rendesen a pénzért,ha akartam ha nem,ivás volt
2017. jún. 24. 23:37
 15/18 anonim ***** válasza:
54%

Nekem se jött be amikor hánytam némelyik szertől amit toltam, de rohadtul megérte hogy élvezzem utána józanul is az életet.

Ha ebből ki akarsz mászni rendesen, akkor a fű lenne a legjobb megoldás erre, amit nyugodtan elnyomsz egyedül.

Magadtól, szerek segítsége nélkül innen kijutni nehéz, hosszú meló lesz, nagyon jól kell járatni az agyad hogy elhagyd ezeket a negativitásokat.

Meg ugye alkoholt is rávagy kapva ugye, stb.

Azzal ha próbálkoznál fűvel, nem tudnál veszteni semmit, csak nyerni. Pozitív hatása lesz (ha jól csinálod persze, pl. nem vernek össze miközben bevagy tépve, de csak tudsz egy nyugis szobába menni ahol gondolkodhatsz magadban..) mindenképp.

Vagy mondhatod ezekre a lehetőségekre azt, nem akarod, mert rossz tapasztalatod volt, és nem akarsz új esélyt adni ezeknek a félelmeid miatt. Így nem marad szinte semmid, csak az, hogy megpróbálsz kimászni a mély gödörből puszta kézzel.

Kb mondhatnám azt, hogy neked már úgyis mindegy, nem? Hisz a gödör mélyén vagy.

2017. jún. 24. 23:47
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Hatásos, ha a piát nem a szájon keresztül, hanem a "beöntés" módszer alkalmazod. Olvashatsz a neten, hogy oldotta meg sorstársaid alkoholproblémáját a beöntés. Unalom ellen, lehet közösülni,sportolni,olvasni.
2017. jún. 25. 00:30
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Masszív alkoholista voltam.

A szesz annyira fontos szerepet töltött be az életemben, hogy minden hónap első hetének végére "vakaróztam" üres zsebbel, - elittam, cigarettáztam a pénzem.

Eljutottam én is arra a pontra, amikor arra az elhatározásra jutottam, hogy be KELL fejeznem, ahogyan jelenleg élek, mert egyre több kell mindenből, ami egyre drágább is napról-napra és tele volt a bucim azzal, hogy állandóan kiszolgáltatottá tettem magam az éppen aktuális társaságban!

Döntöttem!

Először a cigarettát tettem fel a porondra.

Hogy ne szaporítsam a szót, nem sikerült elsőre és második alkalomra sem letenni a cigarettát, de ötödjére vagy hatodjára igen!

Kipróbáltam mindenféle tudományoskodó hülyeséget, hogy most csak így, most csak úgy, most csak ennyit, most csak annyit, de egyik sem jött be, mert mindig megmagyaráztam magamnak később, hogy tulajdonképpen miért is rúgom fel a saját magam által felállított szabályokat, - ezek sehová nem vezettek.

Végül rájöttem a titokra:

Csak "nullára állva" és magamat lefoglalva sikerült ÖNERŐBŐL mindkettőt letennem.

Azaz nem szívtam egy slukk cigarettafüstöt sem és nem ittam egyetlen kortyot sem!

1991-ben cigarettát, 1995-ben a szeszesital fogyasztást sikerült befejeznem.

Lényeges:

Egyiket sem sikerült elsőre abbahagyni, de következetes maradtam!

Mindkettőt egyik napról a másikra redukáltam nullára!

Valahányszor eszembe jutott a cigi/szesz, azonnal kerestem magamnak valami elfoglaltságot, ill. igyekeztem nem gondolni rá! -Az "elterelés" egy sarkalatos pont,- ne hagyj magadnak időt arra, hogy tudományas önigazolásokat tudj magadnak gyártani, - fözzél, kutyázz, takaríts, sétálj, túrázz, bütykölj, - bármit, csak AZT NE!

ÁT KELL NÉZNI A KÖRNYEZETED BEFOLYÁSOLÓ KRITIKÁIN!

-Nem egyszer körbeültek masszív dohányosok, alkoholt meg nem vető emberek és tartós időn keresztül próbáltak meggyőzni arról, hogy csak "játszom az eszemet"...

Három-négy hónap alatt rájöttek, hogy nem viccelek ÉS BÉKÉN HAGYTAK, - nem hecceltek ezt követően!

Megerősített az is a cselekedetem helyességében, amikor megéltem az első olyan hónapot, amikor 25-én még több ezer forint volt a zsebemben, - nem éltem jól, de nem is éreztem magam a környezetem irányába olyan kiszolgáltatottnak, mint amennyire azelőtt.

Áldozat?

Volt.

Elvesztettem az addigi legjobb barátomat, akiről végülis kiderült, hogy igazából csak ivócimboraként tekintett rám, - amint letettem a poharat, teljesen másképp kezdett el viselkedni, majd elhidegültünk emberileg egymástól. (Más kérdés, hogy erre rásegített a modortalan anyukája is, - amikor felkerestem a barátomat és hiába nem akartam "elvinni" sehová, de még csak alkohol sem volt nálam, egyszerűen elküldött, hogy ne menjek oda többet, - na nem mintha minden nap becsöngettem volna oda 15-ször, de így állította be szegény. Ez legyen élete legnagyobb öröme!)

Az utolsó előtti gondolat főleg azért érdekes, mert a szeszt az esetek 95 %-ában a volt barátom biztosította.

Ez az én történetem, - meríts belőle lelkierőt, és tedd meg, amit meg kell tenned!

2017. jún. 25. 09:47
 18/18 anonim ***** válasza:
#8 Sajnos nálam ez úgy megy, hogy még kockulni is csak úgy szeretek, hogy közben alkoholt iszom... A kettő együtt annyira jó érzés, teljesen kikapcsol. Külön-külön nálam nem teljes az élmény, hát, így jártam... Ezt csak úgy leírtam, hogy ilyen is van. :/
2021. júl. 14. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!