Miért támogatják annyira a Pride-ot?
Téged miért háborít fel, hogy emberek felvonulnak évente egyszer Budapesten? Miért tartod feltűnéskeltésnek? Az összes politikai vagy közéleti összejövetel felháborít?
Esetleg ennyire nehéz számodra érzelmileg feldolgozni, hogy vannak, akik a saját nemükhöz vonzódnak és szeretnék, ha ettől függetlenül ugyanúgy élhetnének, mint bárki más?
Egyébként a Prideot azért támogatják, akik támogatják, mert állampolgári jog felvonulást rendezni és azon részt venni Magyarországon és sokan fontosnak tartják, hogy szexuális identitása miatt senkit ne érjen hátrány az életében.
Szia én meleg vagyok és sokáig én is elleneztem a pride-ot, mert pontosan azt gondoltam róla, amit te: minek ez a feltűnősködés!? Többet árt, mint használ, hiszen akik közömbösek lennének a melegekkel szemben azokkal is megutáltatják a latextangák stb-k miatt.
Aztán egy hetero lány barátom elrángatott.
Azóta imádom. Méghozzá azért, mert teljesen más "belülről" mint "kívülről". A tv-ben meg ilyen helyeken általában a kirívó öltözékű bájgúnárokat mutogatják de a valóságban alig vannak ilyenek és az egész inkább fesztivál hangulatú. Egy csomó normálisan kinéző, viselkedő ember összegyűlik (egyáltalán nem csak melegek, ez engem tökre meglepett, de például melegként nagyon jól esett) tudván hogy van bennük valami közös, egyetértenek bizonyos értékekben, jól érzik magukat együtt. Ennyi.
Illetve még egy szempontot hadd ajánljak a figyelmedbe: melegként nekem nagyon sokat jelentett a több ezer vidám, támogató ember látványa. Hihetetlenül sokat jelent az érzés, hogy nem vagy egyedül és ráadásul heterók is támogatnak. Mert lássuk be, xxi. századi kis Magyarországunkban azért nem annyira egyszerű fiúként fiúkkal normális körülmények között ismerkedni... (női oldalt nem ismerem)
Remélem tudtam segíteni hogy egy kicsit érthetőbb legyen a "másik oldal".
21/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!