Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám levetkőzni a...

Hogyan tudnám levetkőzni a munkásosztálybeli személyiségemet? Az alább felsoroltak közül mi jellemző még a melósokra, mikre figyeljek?

Figyelt kérdés

Mindkét szülőm munkás, én is az vagyok. Jelenleg gyárban dolgozok, a baráti társaságomban is mindenki munkás. Sajnos látom ennek az életnek a hátrányait, szeretnék kinőni ebből. Elkezdtem tanulni, de úgy érzem a személyiségemen is változtatnom kell.

Eddig ezeket a szokásokat/világképet vettem észre, részben magamon is, ami a munkásosztályra jellemző:

- trágár beszéd, vergődés a boltban

- hétvégi szórakozás: részegség, büfögés verseny

- egy drágább kocsi láttán: "Miből van? Lopta mindet a mocsok g-ci!

- "Fitnesz, mi a f-szom az, uri-muri gazdagoknak az"

- állandó elégedetlenkedés, irigykedés, rosszindulat, káröröm

- szarás, fingás mint poénok forrása, beszámolás ezekről (pl. "uh, de jót sz-rtam reggel munka előtt", és nagy röhögés)

- olvasás, színházi előadás, múzeumi kiállítás mint szabadidős tevékenysége megvetése, ezzel szemben TV istenítése (különösen Édes Élet, Éjjel-Nappal Budapest, stb.)

A jövőmet illettően akadályként nem azt látom hogy kevés a fizetésem, hanem szinte hogy bele van égve a személyiségembe a melós mentalitás, a melós élet. Valahogy annyira másnak látom azokat az emberek akiknek a szülő valamiféle értelmiségi szakmával rendelkezik, pl. előzékenyek, nagylelkűek, nyugodtak, türelmesek, stb.

Hogy lehetnék én is ilyen? Mi kell ahhoz hogy kinőjjem a "csóriságot"? Mi az amit még nem veszek észre magamon?

2017. jún. 22. 14:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szóval nem TE hanem a környezeted tehet arról, hogy:ocsmányul beszélsz, vergődsz a boltban,lerészegedsz, böfögsz, "összeloptajagáchi", nagyot$z@rasz+elszotrizod, lusta vagy mozogni, nem jársz színházba, bambulod az édésélet Budapestet.

Logikus.

Madarat tolláról, embert barátjáról. Ezen gondolkozz.

2017. jún. 22. 18:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gratulálok, a változás útjának a felét bejártad, mert felismerted a hibáidat :)

Ami nekem segít hogy változtassak a viselkedésemen:

-este végiggondolom, hogy aznap mit csináltam, kivel, hogyan mit beszéltem, konkrét helyzetekben mit kellett volna jobban tenni

-ha rögtön észreveszem, hogy szerintem valamit helytelenül tettem/mondtam, akkor elnézést kérek érte és kijavítom

-adott helyzetben gondold végig mit akarsz mondani és tenni, mi lenne helyes

amit konkrétan javasolni tudok:

-kerüld az olyan emberek társaságát, akiknek a viselkedésével nem értesz egyet, és próbálj olyanokkal találkozni, akik úgy gondolod pozitív hatással lennének rád

-keress olyan szórakozási formát, amit élvezel, de nem "prolis", pl. tévében nézz szórakoztató, de nem bugyuta filmeket, vagy próbáld ki, hogy megnézel valami komolyabb filmet vagy elmész színházba, hallgass meg 1-2 komolyzenei számot, próbálj ki sokmindent, hogy megtaláld mi tetszik neked

-bővítsd a tudástárad! Keress valami olyan témát ami érdekel és műveld ki magad benne! Lehet akármi, tudományos, művészeti, valami ami érdekel és szívesen olvasod és foglalkozol vele

-hallgasd meg mások véleményét! Megfogadni nem mindig kell őket, de meghallgatni érdemes!

-segíts másokon, pl. adományozz ruhát vagy vegyél egy hajléktalannak kaját, vagy ha valamire nincs szükséged már, kérdezz meg másokat, hogy kell-e nekik

-beszélj udvariasan, pl. egy légyszíves vagy köszönöm sokat dob az emberek stílusán (nem vicc, komolyan)

2017. jún. 22. 18:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Egyébként pár embernek komoly problémája van az értő olvasás terén, mert nem azt írtam hogy ez mind én vagyok, hanem hogy ezeket látom magam körül. Na, de gondolom jól esik egy kicsit veretni magunkat névtelenül a neten és rúgdosni egy embert aki segítséget kért.
2017. jún. 22. 19:02
 14/17 anonim ***** válasza:
47%
Na kezdődik a vergődés...
2017. jún. 22. 19:15
 15/17 anonim ***** válasza:

"Eddig ezeket a szokásokat/világképet vettem észre, részben magamon is, ami a munkásosztályra jellemző:"

Bocsánat, nem tudtam, hogy ezt csak azért írtad, mert nem is jellemző rád ebből semmi.

2017. jún. 22. 21:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Értelmiségiként mondom, hogy ezt így elég necces kijelenteni, hogy ez a munkásokra jellemző. A prolikra, na azokra igen, de rengeteg normális, igényes, művelt melós ismerősöm is van.

Ha meg a a lényeg, hogy ne legyél proli, akkor, amit leírtál, azokhoz még:

- láncdohányzás és a csikkek eldobása mindenhova, csak ahova való, a szemétbe nem

- minőségtelen kannás, tablettás borok meg kisboltos decis szarok fogyasztása

- "őtözzön ki a gazdagember, én még a hivatalba is mackóalsóban, pöriszaftos atlétában meg papucsban megyek... esküvőre is... temetésre meg elmegyek lila susidzsekiben, senkineszójjonbe, mert nincs pénzem fekete cuccokra... akinek nem tetszik, nyazsgem..."

- "tanuljon, képezze magát a radai rosseb, és úgysem megyek irodába dolgozni, mert akkor ott ki kéne öltöznöm meg telefonálgatnom kéne"

- gagyi póthaj, szemöldöktetoválás

- csillogós, flitteres, sztreccses kínai bazáros cuccok, csöcs- meg seggkilógatós miniruha meg rózsaszín ing, makkos cipő elegáns viseletnek tekintése

- köpködés

- füttyögés a nőknek az utcán meg udvarlás az, hogy "jó a csöcsöd, sunáználak"

- focihuligánkodás (amikor vki nagy focirajongónak állítja be magát, de fontosabb neki az ellenfél drukkereit ütlegelni... kb. a Lujzaváros, éjjjjáááááóóóó szint)

- Story Magazin, Bors/Riposzt/Blikk mint Biblia

2017. jún. 23. 09:22
 17/17 A kérdező kommentje:
#14: Elnézésedet kérem a vergődést. A "részben"-t én úgy értettem hogy a 10 dologból 1, de mostmár tudom hogy ez mások számára azt jelenti hogy 10 dologból mind kivéve 1.
2017. jún. 24. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!