Hogyan tudnám levetkőzni a munkásosztálybeli személyiségemet? Az alább felsoroltak közül mi jellemző még a melósokra, mikre figyeljek?
Mindkét szülőm munkás, én is az vagyok. Jelenleg gyárban dolgozok, a baráti társaságomban is mindenki munkás. Sajnos látom ennek az életnek a hátrányait, szeretnék kinőni ebből. Elkezdtem tanulni, de úgy érzem a személyiségemen is változtatnom kell.
Eddig ezeket a szokásokat/világképet vettem észre, részben magamon is, ami a munkásosztályra jellemző:
- trágár beszéd, vergődés a boltban
- hétvégi szórakozás: részegség, büfögés verseny
- egy drágább kocsi láttán: "Miből van? Lopta mindet a mocsok g-ci!
- "Fitnesz, mi a f-szom az, uri-muri gazdagoknak az"
- állandó elégedetlenkedés, irigykedés, rosszindulat, káröröm
- szarás, fingás mint poénok forrása, beszámolás ezekről (pl. "uh, de jót sz-rtam reggel munka előtt", és nagy röhögés)
- olvasás, színházi előadás, múzeumi kiállítás mint szabadidős tevékenysége megvetése, ezzel szemben TV istenítése (különösen Édes Élet, Éjjel-Nappal Budapest, stb.)
A jövőmet illettően akadályként nem azt látom hogy kevés a fizetésem, hanem szinte hogy bele van égve a személyiségembe a melós mentalitás, a melós élet. Valahogy annyira másnak látom azokat az emberek akiknek a szülő valamiféle értelmiségi szakmával rendelkezik, pl. előzékenyek, nagylelkűek, nyugodtak, türelmesek, stb.
Hogy lehetnék én is ilyen? Mi kell ahhoz hogy kinőjjem a "csóriságot"? Mi az amit még nem veszek észre magamon?
Szóval nem TE hanem a környezeted tehet arról, hogy:ocsmányul beszélsz, vergődsz a boltban,lerészegedsz, böfögsz, "összeloptajagáchi", nagyot$z@rasz+elszotrizod, lusta vagy mozogni, nem jársz színházba, bambulod az édésélet Budapestet.
Logikus.
Madarat tolláról, embert barátjáról. Ezen gondolkozz.
Szia!
Gratulálok, a változás útjának a felét bejártad, mert felismerted a hibáidat :)
Ami nekem segít hogy változtassak a viselkedésemen:
-este végiggondolom, hogy aznap mit csináltam, kivel, hogyan mit beszéltem, konkrét helyzetekben mit kellett volna jobban tenni
-ha rögtön észreveszem, hogy szerintem valamit helytelenül tettem/mondtam, akkor elnézést kérek érte és kijavítom
-adott helyzetben gondold végig mit akarsz mondani és tenni, mi lenne helyes
amit konkrétan javasolni tudok:
-kerüld az olyan emberek társaságát, akiknek a viselkedésével nem értesz egyet, és próbálj olyanokkal találkozni, akik úgy gondolod pozitív hatással lennének rád
-keress olyan szórakozási formát, amit élvezel, de nem "prolis", pl. tévében nézz szórakoztató, de nem bugyuta filmeket, vagy próbáld ki, hogy megnézel valami komolyabb filmet vagy elmész színházba, hallgass meg 1-2 komolyzenei számot, próbálj ki sokmindent, hogy megtaláld mi tetszik neked
-bővítsd a tudástárad! Keress valami olyan témát ami érdekel és műveld ki magad benne! Lehet akármi, tudományos, művészeti, valami ami érdekel és szívesen olvasod és foglalkozol vele
-hallgasd meg mások véleményét! Megfogadni nem mindig kell őket, de meghallgatni érdemes!
-segíts másokon, pl. adományozz ruhát vagy vegyél egy hajléktalannak kaját, vagy ha valamire nincs szükséged már, kérdezz meg másokat, hogy kell-e nekik
-beszélj udvariasan, pl. egy légyszíves vagy köszönöm sokat dob az emberek stílusán (nem vicc, komolyan)
"Eddig ezeket a szokásokat/világképet vettem észre, részben magamon is, ami a munkásosztályra jellemző:"
Bocsánat, nem tudtam, hogy ezt csak azért írtad, mert nem is jellemző rád ebből semmi.
Értelmiségiként mondom, hogy ezt így elég necces kijelenteni, hogy ez a munkásokra jellemző. A prolikra, na azokra igen, de rengeteg normális, igényes, művelt melós ismerősöm is van.
Ha meg a a lényeg, hogy ne legyél proli, akkor, amit leírtál, azokhoz még:
- láncdohányzás és a csikkek eldobása mindenhova, csak ahova való, a szemétbe nem
- minőségtelen kannás, tablettás borok meg kisboltos decis szarok fogyasztása
- "őtözzön ki a gazdagember, én még a hivatalba is mackóalsóban, pöriszaftos atlétában meg papucsban megyek... esküvőre is... temetésre meg elmegyek lila susidzsekiben, senkineszójjonbe, mert nincs pénzem fekete cuccokra... akinek nem tetszik, nyazsgem..."
- "tanuljon, képezze magát a radai rosseb, és úgysem megyek irodába dolgozni, mert akkor ott ki kéne öltöznöm meg telefonálgatnom kéne"
- gagyi póthaj, szemöldöktetoválás
- csillogós, flitteres, sztreccses kínai bazáros cuccok, csöcs- meg seggkilógatós miniruha meg rózsaszín ing, makkos cipő elegáns viseletnek tekintése
- köpködés
- füttyögés a nőknek az utcán meg udvarlás az, hogy "jó a csöcsöd, sunáználak"
- focihuligánkodás (amikor vki nagy focirajongónak állítja be magát, de fontosabb neki az ellenfél drukkereit ütlegelni... kb. a Lujzaváros, éjjjjáááááóóóó szint)
- Story Magazin, Bors/Riposzt/Blikk mint Biblia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!