Miért mondják hogy a fiatalok nem szeretnek dolgozni?
Hát én nem szoktam "maifiatalozni", de van pár huszonéves rokonom, köztük öcsém is, akik tényleg azt várták el, hogy na majd félmillás fizetést kapnak a semmiért. Tesómnak apám szerzett melót ismerősnél, 4-6 órákat kellett dolgoznia, nagyon könnyű melója volt, ezért kapott kb. nettó 130at, be volt jelentve. Fél évig bírta, aztán fel volt háborodva, hogy ő ennyiért nem dolgozik...
azóta (több éve nincsen melója, nem is hajlandó elmenni).
Viszont az a mentalitás sem jó szerintem, a "dögölj bele a munkába" belerokkanós dolog, oké engem például a szükség vett rá ilyenre.
Sok idős embernek csak az a munka, amit kéz kézzel végeznek, és szakadt, koszos lesz tőle az ember. Ami nem ilyen, az nem is munka, abban nem lehet elfáradni :S
A másik meg: egyesek annyira el vannak kényeztetve, hogy tényleg semmi munkával akarnak hatalmas pénzeket leakasztani akkor is, ha se végzettségük, se tapasztalatuk, se semmi, de a világnak hasra kellene esnie tőlük. Mondjuk, ilyen minden korosztályban van, nem csak a fiatalok sajátossága.
Szerintem ugyanannyi léhűtő fiatal van most is, mint régen, csak mos többről tudunk a közösségi oldalak meg a fórumok miatt.
Amúgy én azt látom, hogy van pár nem dolgozós hereverős / popsivakargatós ember, azok olyanok is. A többiek között inkább olyanok vannak, akik már tinikorukban dolgoznak nyáron, vagy ha nem, mert tanulásra koncentrálnak, akkor egyetem alatt vagy rögtön egyetem után.
Plusz van pár idősebb ember, akinek a hozzáállása a ki nem szeret dolgozni dologhoz elég... hogy is mondjam, érdekes. - aki nem akar fizikai munkát végezni, az nem szeret dolgozni és nem is ember
- aki otthagy egy munkát, ahol gyomorgörccsel megy be mindennap, mert olyan tahó a főnöke, és úgy kihasználják, aki fel mer szólalni, az nem jó munkás ember
- ha egy tini nem akar elmenni 16 évesen kukoricát címerezni 45 fokban nyáron (úgy, hogy nem kunyerál pénzt semmire és nem csóró a család)...
- ha egy 14 éves nem akarja magától megcsinálni az ÖSSZES házimunkát az anyja helyett...
- ha egy tini nem a legnagyobb boldogsággal vállalja el, ha lepasszolnak hozzá megkérdezés nélkül pesztrálásra egy rokongyereket...
- ha vki egyetem elvégzése után 2 hónapig nem keres állást, mert 2 hónap múlva nyaralni megy, és tudja, hogy így nem vennék fel...
- ha egy rossz szót mer szólni a munkahelyéről...
- ha nem akarja eltartani a gyerek a mekkegészséges, nem túl idős, de dolgozni nem akaró szülőjét/nevelőszülőjét/testvérét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!