Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Mit gondoltok ezekről a nevekről?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöméknél nemrég született egy kislány, aki a Noémi Dóra nevet kapta. Szerintem ez a két név nem rossz választás, és azon gondolkodtam, hogy ha egyszer gyerekem lesz milyen neveket adjak.

Lány nevek közül tetszik az Emma (sajnos minden második baba Emma :( ), Gerda, Lora(ez is kezd), Hanga, Lilla, Lídia és a különböző L-betűs nevek (még a Ludmilla is, szerintem jól hangzik), a Kata és Júlia név sem ross szerintem, de becézve, hogy Kati, Julcsi már nem.

Fiú nevek közül a favorit a Nándor, de tetszik még a Mihály (és mellé még 2. Kernévnek a Gergely/Gergő szerintem jól hangzik), a Zoltán sem rossz szerintem, de tetszik még az Iván, Kornél, Simon (emellé sztem jól áll a Máté).

A nagyon gyakori nevek (Hanna, Anna, Zalán, Bence) nem igazán adnám a gyerekemnek, mert nem akarom, hogy mellette legyenek még 3an, de az Emma is kezd gyakori lenni... A fiú neveim talán nem annyira gyakoriak. Meg pl. Bodza, Cseresznye, Napsugár sem lenne a lányom (nem csúnyák, mert vkinek tetszik, de szerintem felnőttként kicsit másmilyen mint babaként). Az énnevem Teodóra, kiskoromban nem is tetszett, mert sokszor az ásványvízzel csúfoltak, de egy idő után megtetszett, de attól még most is rosszul vagyok ha vki Dórának hív, mert nekem nem csak az a nevem van (jobb a Teó, más egyszer azt hitte, hogy Teofil vagyok, vagy még a Tedet is jobban szeretem). Ha Teodórának hívnak nem igazán szeretem (hehe ásványvíz) de egyszer hívtak véletlen Teodornak és az megtetszett :D (de voltam már egyszer Nóra is meg Laura is :D)

Nektek mi a véleményetek?

2017. jún. 14. 18:55
 1/6 A kérdező kommentje:
A Fruzsina és a Franciska is tetszik, meg Melissa McCarty filmjéből még a Rena (réna) is megtetszett
2017. jún. 14. 19:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Meg meg eszembe jutott az Ottilia es az Adel nev is amiket meg szivesen adnwk a lanyomnak :)
2017. jún. 14. 19:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Felsoroltál egy csomó nevet, összességében csak annyit tudok róluk mondani, hogy mind vállalható.

De szerintem ráérsz majd akkor komolyabban gondolkodni ezen, ha tényleg gyereket vársz. Addig az ízlésed is változhat, meg az is lehet, hogy a most nagyon népszerű nevek sem lesznek már azok. Családnévhez választani sem árt. Ezt csak azért mondom, mert a legtöbb gyerek még ma is az apja családnevét kapja, persze nem kötelező.

2017. jún. 14. 21:01
 4/6 anonim ***** válasza:

Jó buli ez a névkeresés, kicsi korom óta megvoltak a favoritjaim, persze folyamatosan változnak.

Kicsinek a Csilla volt a kedvencem, aztán a Lilla sokáig, aztán egy darabig az Emma. Na aztán az olyan gyakori lett hogy egyáltalán nem adnám már. Mostmár a Noémi tetszik, meg a Viola.

És most vagyok 24 éves, gyerekem még pár évig nem lesz. De legalább mostmár tudom mi lesz a vezetékneve. Ez leszűkíti a kört eléggé. Meg persze a párod ízlése is hozzájön, és kizárja megint a felét a maradéknak.

2017. jún. 14. 21:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Lány:

Milla

Lilla

Alina

Adina

Bettina

Martina

Viola

Eliza

Enikő

Petra

Fiú:

Endre

Ervin

Edvin

Jànos

Noé

Emil

Máté

Jakab

Ábel

Jákób

Illés

2017. jún. 14. 23:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom is Noémi lett, de nem kapott második nevet, mert az apja nem szerette volna. Nincs hosszú neve így sem.

Viszont tény, hogy hiába van meg az ember lányának a kedvencei, nekem mindet kilőtte a párom. :(((

Nagy favoritom a Lilla, ez teljesen elvetette.

Zoltán amit írtál kérdező szép, nekem is tettszik, de a Teódóra is szép. :) Nem is hallottam még senkitől ezt a nevet, elég ritka. :)

2017. jún. 15. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!