Miért keverik az antiszociálist az asszociálissal a mai fiatalok?
Értem én, hogy a köznyelvben az antiszoc szavacska beépült és elterjedt, olyan jelentéssel mint magányos, egyedüllevő ember, aki a tömegeket kerüli stb-stb, kis depi (amit szintén rosszúl használnak)... Szóval csak azért, mert valaki szlengesítette és ilyen idétlen módon elterjedt máris más jelentést tulajdonítanak neki? Vagy ha legalább valaki az egyik szót használja, akkor nézzen utána, hogy az biztos azt jelenti-e amit, mivel az antiszocialitás egy személyiségzavar, aminek persze része hogy az adott ember a társadalomba nem bír beilleszkedni éppen ezért az ellensége és kerüli az embereket, viszont akkor sem keverendő az asszociálissal...
CSupán éjjnekévadján ez foglalkoztat, mert az imént megint láttam helytelenül használva, és gondoltam megkérem ki mit gondol erről.
Nem tudom melyik témakörbe tegyem, de reggelig itt marad úgyis már.
Amiért te is kevered az aszociálist az asszociációval. :D
Amúgy meg szimplán azért, mert tanulatlanok. Sokan szeretnek olyan fogalmakkal dobálózni, amikkel nincsenek tisztában.
engemis idegesit:D meg a tanaraim is igy hasznaljak, mondvan hogy ok milyen okosak es aki mas azt mar ki kell lokni. Egyszeruen ha nem ertenek hozza, ha rosszul hasznaljak vagy nem biztosak benne nem ertem miert kell ezt hasznalni. Es ha tudnak az igazi jelenteset nem dobaloznanak a tanarok se,
se a diakok igy vele:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!