Elsö kontaklencse ára?
Gondolom kell hozza folyadek meg tartoka...
Es a havi lencse az azt jelenti, hogy 1 db lencset kell hasznalni egy teljes honapig?
A napi meg naponta egyet jelent?
Melyiket ajanlanatok?
Koszi!
17l
Én már kb. 10 éve használom a PureVision kontaktlencsét, amiben aludni is lehet, úgyhogy havonta 1x veszem csak ki, amikor cserélem. Oké, mondjuk ezt nem első kontaktlencsének javaslom, előbb bele kell ebbe tanulni. Ez 11.000 Ft-ba kerül egy fél évre. (Mondjuk attól függ hol veszed, én az eoptikában szoktam, ofotértben pl. a duplája az ár)
Ha folyadékot veszel, abban van tartó, legalábbis a nagyobbakban.
Nálam az első úgy működött, hogy kértem az optikában időpontot, bementem, megvizsgálták a szemem, megmondtam, hogy kontaktlencsét szeretnék. Aztán kaptam időpontot a próbanapra, amikor egy fél óra hosszat foglalkoztak velem, és megmutatták, hogyan kell berakni meg kivenni, elmondták, hogyan kell használni. Meg is kaptam ezt a próbalencsét. Úgyis ki fog derülni, hogy bírja-e a szemed vagy nem. Nem mindenki tud kontaktlencsét hordani. Aztán meg is rendelhettem a lencséimet, nyílván ajánlottak ott nekem az optikában, mondanom sem kell nem a legolcsóbbat :D
Az ár függ a különböző márkáktól, különböző viselési idő hosszától is.
Én havi lencsét használok, két szemem eltérő dioptriás. Egy dobozban 6 db van, tehát fél évre elegendő a lencse. Nyílván két dobozzal kell venni mert két szemem van. Optikákban kb 20-25 ezer forintért szerezheted ezt be. Van olyan fajta is amikor egy dobozban csak 3 pár van, egy doboz negyed évre elegendő egy szemre.
Jól gondolod, kell folyadék is, általában a folyadékokhoz van tartó, tehát az benne van az árban, ez olyan 3-5 ezer Ft. Márkától és mennyiségtől is függ.
Én pár évig használtam ugyanazt a megszokott márkát, és optikában vásároltam meg. Ma már internetről rendelek lencsét, teljesen más márka, viszont ugyanolyan kényelmes a hordása, továbbá fele annyiba sem kerül, mint az optikában vásárolt.
Amúgy jól írtad, a havi lencsét 1 hónapig használhatod, én bevallom néha túlnyújtom ezt az időt, bár nem javasolt. Amikor már kényelmetlen a lencse, szúr ha berakom, akkor szoktam kidobni. A napi lencse pedig értelemszerűen úgy működik, hogy reggel berakod, este kiveszed és eldobod. Én ilyet még nem használtam, de nekem a havi szimpatikusabb.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!