Igénytelen, naplopó család. Miért jó ez nekik?
Figyelt kérdés
Ismerek egy családot, de már többről is hallottam ahol az anya sorra szüli a gyerekeket, az apa meg valami nem túl jól fizető munkát végez, közben meg siránkoznak, meg " majd ha nyerünk a lottón" szöveget nyomják mellé. Amikor meg beszélgettünk, és mondtam valamit, amit egyáltalán nem tartok luxusnak,eygszerűen csak egy normális dolog, pl. hogy egyik hétvégén elmentünk ide,meg oda és "milyen jó volt itt a rántott szelet" akkor a válasz: "akinek jól megy..." meg láttam is az arcán, hogy nem nagyon tetszik neki. Pedig tényleg nem felvágásból mondtam, nem tartom nagy dolognak, hogy néha valaki egy büfében vagy étteremben eszik. Ők is megtehetnék, csak mondjuk a feleségének el kéne menni dolgozni, főleg hogy a gyerekek már óvodába járnak. Ettől függetlenül nem teszik, csak siránkoznak meg lenéznek másokat. De komolyan nem értem: ez miért jó az ilyen embereknek? Mi jogon néznek le másokat, vagy vetnek meg azért, mert nem vagyok nincstelen? Azt éreztetik, mintha ez "szerencsén" múlna meg ingyen kapnám a pénzt. Pedig munka van mögötte.2017. jún. 4. 14:53
1/5 anonim válasza:
Én ezt nem igénytelenségnek, hanem felelőtlenségnek és lustaságnak hívnám. Vannak olyan családok, akik erre az életformára vannak berendezkedve, nem akarnak dolgozni, de ha valahol segélyt vagy ingyen ételt osztanak ők az elsők. Én nem foglalkozom velük, míg nem tőlem kérnek kölcsön, az ő dolguk.
2/5 anonim válasza:
Nem kell velük foglalkozni, ők ezt az életet választották, senki nem kényszerítette őket sem a gyerek vállalásra sem pedig arra hogy ne vállaljon munkát.
Az én nézőpontom szerint, akinek nem tetszik valami, az tesz ellene. Ők pedig lusták és nem is akarnak változtatni az életükön, akkor te miért foglalkozol a véleményükkel?
Éld az életed, úgy ahogy neked a legjobb, a megjegyzéseket pedig engedd el a füled mellett.
3/5 anonim válasza:
Az ilyeneket teljesen száműzni kéne az életedből,mert csak bosszant,és olyan dolgokon gondolkodtat,amit magasról lekéne sz.rni.
4/5 anonim válasza:
Egyrészt ha nem szimpi nem kell velük beszélgetni, másrészt meg neked is a magad dolgával kéne törődni nem másokon stresszelni...
5/5 anonim válasza:
Minek tartod velük a kapcsolatot? Én kilométerekre kerülöm az ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!