Hogyan lehet az ilyen időseket elküldeni vagy elmagyarázni nekik a dolgot?
Nos,buszozás közben egyre sűrűbben kerülök zűrös helyzetekbe az idősekkel.Pl.tegnap utaztam a buszon és volt egy csomó szabad hely.Na felszállt egy idős hölgy és oda totyogott mellém,hogy adjam már át a helyem.Mondtam neki,hogy van egy csomó szabad hely(kb.a fél busz üres volt),de neki csak azért is az kellett.Elkezdett velem veszekedni meg kiabálni,végül az utasok állították le.
Ilyen nem egyszer volt...Folyton az a hely kell az időseknek(nem mindegyiknek),amin éppen ülnek.Magyarázhatod neki,hogy de itt van szemben veled egy hely,vagy hogy de amott is van hely,nem neki az kell !
Volt egy hölgy,aki elkezdett kiabálni velem,hogy én miért nem álltam fel amikor ő jött,és hogy milyen pofátlan vagyok,mert én nem láttam,hogy ő felszállt -.-
Én nem tudom,hogy miért pont engem szúrnak ki.Csak jönnek és elkezdenek veszekedni.
A másik dolog,meg amikor elkezdenek kritizálni,hogy miért ilyen pólót vettél fel aranyom,miért így kötötted fel a hajad,miért ilyen színű a szemed,miért nem mondasz egy viccet,meg elkezdik a személyiség elemzést...még sorolni lehetne,és amúgy a vicc az egészben,hogy nem is ismer engem és én sem őt,de azért mondja a magáét...
Szóval a kérdéseim:
-A ,,kell nekem a helyed''időseket,hogyan lehet elküldeni ?Hogyan lehet kilábalni az ilyen helyzetekből ?
-A kritizáló időseket,hogyan lehet leállítani ?
-Más is került ilyen helyzetekbe ?Hogyan oldotta meg ?
A segítséget köszönöm ! :)
1. "Van egy csomó hely, tessék választani, ez már foglalt. Kifizettem a jegyemet, jogom van leülni oda, ahová szeretnék, amennyiben az adott hely üres."
2. "Nekem így tetszik a hajam, nekem ez a póló a kedvencem, stb." Ha folytatja, kritizáld te is az otthonkáját. :D
"Kifizettem a helyem, van még üres hely is, így nem veszem el senkitől, és oda ülök, ahova tetszik." De egy ismerősöm csak annyit mondott, "én voltam itt előbb" :) És mikor a bácsi üvölteni kezdett, akkor bedugta a fülesét. :)
A személyes kérdésekre egyszerűen nem válaszolnék. Faképnél hagynám őket. Aki nem érzi, hogy ilyet nem illik kérdezni, beleszólni, annak megmagyarázni nem lehet, vitázni vele nem érdemes. Ennyi.
"én 29 éves vagyok és tömegközlekedésen soha nem ülök le, te se ülj le. Majd leülök ha 60 leszek :-)"
Ezzel én is vagyok, ha kevés a hely. Azért is, mert utazás közben sokszor befelé figyelek vagy bambulok, úgyhogy nem biztos, hogy mindig észrevenném, ha valaki rászorulna egy helyre. Ha félig üres a busz, akkor viszont leülök, hadd ne nézzék már ki alólam a széket, ha már kifizettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!