Ennyire naívak az emberek?
Regisztráltam ezen a couchsurfing oldalon, ahol külföldieket lehet vendégül látni ingyenesen.
Meglepően tapasztalom milyen sokan írnak és olyan leveleket kapok, amiket kb egy 8 éves írhatna " mennyire szeretek utazni, ismerkedni, új kultúrák embereket megismerni stb. " és egy teljesen idegen embernél kér szállást 1-2 vagy akár több napra. Legtöbbjük indiai, arab, francia és férfiak.
Tényleg elhiszik, hogy egy egyedül élő huszonéves lány elszállásol egy idegen indiai/arab stb. férfit csak azért, mert ír néhány sort hogy "mennyire szeret utazni"? ?
Ennyire naívak az emberek?
Vagy én vagyok szűklátókörű?
meglepődnél mennyi gazdagabb vagy jóódúbb német/angol/francia 30-as 40-es nő "fogad" be ilyen férfiakat... aztán eljátszadoznak... ha elmész egy egzotikusabb országba ott is tele van a tengerpart idősebb őkkel és fiatalabb mediterrán pasikkal együtt mászkálnak stb... nyugaton már annyira normális ez mint az idős pasi fiatal ny felállás és mivel ők nem sokat tudnak európáról főleg kelet európa meg rólunk.. rólunk is azt hiszik
meg alapjába véve a kúltúránk miatt ők könnyűvérűnek gondolnak minket
Több, mint 7 éve vagyok Couchsurfingen. Amikor régen csatlakoztam, teljesen más volt a közeg, mostanra felhígult a társaság, sokan szexre mennek és egyre több a teljesen semmitmondó copy-paste üzenet is olyan emberektől, akik ingyen hostelként tekintenek a CS-re, ezért már nem is használom aktívan.
Nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy idegen férfiakat vagy nőket fogadjak, akkor sem, amikor egyedül éltem és akkor sem, amikor lakótársakkal (természetesen velük mindig előre egyeztettem, de ők is szinte mindig csatlakoztak hozzánk, ha mentünk valahová). Illetve nőként szállásoltak már el férfi host-ok rengetegszer és nem ért semmi nyomulás, néhány esetben diszkréten bepróbálkoztak, de nem erőltették, miután nem voltam rá vevő.
Ahhoz, hogy valakit fogadjak vagy valakinek szálláskérést küldjek, a következőre figyeltem oda:
- Legyenek korrekt referenciái, láthatóan nem haveroktól, hanem tényleges felhasználóktól (könnyen kiszűrhető).
- Legyen kitöltve a profilja rendesen, látszódjon, hogy rászánta az időt és energiát.
- Legyenek közös érdeklődéseink vagy valami olyan érdekes dolog a profilján, amiért szívesen megismernénk és ami arra utal, hogy valószínűleg jól ki fogunk jönni (hasonló habitusok, stb.)
- Fogadáshoz külön fontos, hogy rendes, személyreszabott üzenetet küldjön, látszódjon, hogy elolvasta a profilom és nem ingyen hostelt kerest, hanem tényleg a CS értékei szerint utazik. Eredetileg sem az ingyen szállásról szólt a közösség, hanem közösségépítésről, más kultúrájú emberek megismeréséről, nyitottságról és arról, hogy helyi ember látószögén keresztül tapasztald meg az adott helyet.
A fentiek hiányában még csak válaszolni sem szoktam, de ez ki is van írva a profilomon, ha olvasnák, látnák. Okosan kell csinálni, nem kell paranoidnak lenni vagy akárkit befogadni és akkor nem lesz gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!