Mi volt eddig a legspórolósabb, legidegesitobb dolog, amivel találkoztál? Titeket is idegesít az extrém smucigság?
ez nem smucigság, hanem parasztság...
Nekem a haveromnak több millája van bankban, sokszor mondja. De 400 forinton megsértődik.
Húha. Volt pár
- nálunk volt: még amikor tini voltam, anyám kb. a markába röhögött, hogy hú, hogy megszívatja a multikat, kozmetikumgyártókat, dm-et stb. azzal, hogy amikor már a 3/4-énél tart egy max. 500 Ft-os sampon, akkor elkezdi a végtelenségig hígítgatni, egy jó 2-3 hónapig... nem csoda, hogy full zsíros volt a hajam mindig, amíg nem vettem magamnak saját sampont
- sokaknál láttam ezt a "elég, ha heti 1-2x mosdok-fürdök, addig sem megy a víz" c. sztorit
- bútornál az a lényeg, hogy ingyen legyen... az nem számít, hogy néz ki, hogy passzol a szobába
- párkapcsolat, elég tehetős nő és férfi is... a férfi még a balatoni kolbászoshoz se hívta volna meg a nőt, mert "minek, otthon olcsóbban kijön"... kimozdulni sehova... mániákusan gyűjtötte az út szélén az eldobott sörösdobozokat meg energiaitalos dobozokat, mert 200 db után van 5 Ft kedvezmény az Auchanban (vagy vmi hasonló... pasas 7-800e-t keresett egy hónapban)
- láttam olyat, aki turiban elkezdett az eladóval alkudozni
- megintcsak látásból: azt szoktam bírni, amikor egy csaj bemegy a dm-be, teszterekből elkészíti magának a bulisminket vagy melóba sminket, jól telefújja magát a teszter parfümmel, aztán tovaillan... ill. a másik, amikor vki azt csinálja, hogy megvesz pár ruhát a H&M stb. üzletben, ahova vissza lehet vinni x napon belül, felveszi egy buliba, aztán viszi vissza, és veszi a következőt, közben arra veri magát instagramon, hogy
- amikor ajándékba ilyen 100Ft-os boltos, bolhapiacos szarokat vesznek rokonok, de úgy, hogy még csak nem is próbálnak meg az illető kedvében járni... alapvetően nem az olcsó boltokkal van a bajom, hanem a hozzáállással (hogy jóvan', megússzuk százasbul)... kapott már párom így fiúként lány nadrágot, elázott könyveket, rózsaszín műanyag virágos állóórát... ami még rosszabb: névre szóló ital továbbajándékozása, lejárt csoki -amit a SPARban megvettek a kiszórós bödönből -, saját könyvespolcról való használhatatlan könyv)
- volt osztálytárs anyja érzelmi zsarolással akarta az osztályt rávenni, hogy fizessük a gyereke útját osztálykirándulásra... és a vicc az egészben, hogy nem voltak annyira csórók, csak szerették eljátszani
- első randin nemhogy felezés pasi részéről, hanem "jaj, tudnál kölcsönadni x Ft-ot?", "jaj, otthonhagytam a tárcám"... szerencsére ez nem velem történt meg
- hallottam olyat is, hogy valakik többször használtak fel gumit, mert az drága
- egyik ismerősömet rákényszerítette az anyja, hogy ilyen szir-szar rongyokat használjon tampon, betét helyett, amiket ugye újra kellett folyton mosni, és akkor sem voltak jó illatúak... szerencsére volt rokon, aki stikában vett neki betétet
- nagyanyám inkább 2 nagykabátban ült a házban, mint hogy fűtött volna, még akkor is, ha vendég jött
- szintén nagyanyám: többhetes, romlott étel felszolgálása, 4 embernek kisütött 3 kis darab húst
Amúgy meg azt gondolom, hogy a spórolás alapvetően nem rossz dolog, és egypár durva példát kivéve sztem mindenkinél máshol van a határ. Én pl. szeretek kényelmesen élni, élményekkel gazdagon, kényelemben, tehát az én szememben csomó olyan dolog már smucigság kategória, ami másoknál nem az. Van, aki pl. elvan a rongyok mosogatásánál menstruációtól, engem már a gondolatától is kerülget a rosszullét. Van, aki szerint az ajándéknak akkor is örülni kell, ha láthatóan nem gondolkoztak el rajta, minek örül a másik, mert a széndék a fontos meg hogy gondoltak ránk. Engem amúgy főleg akkor idegesít az extrém smucigság, ha:
- emiatt igénytelen lesz az ember (bűzlik stb.) ill. a gyereke (sokat cikizhetik a gyerekeket emiatt)
- ezzel illetlen lesz (pl. vendégségben a vendégeknek nem adja meg a felhőtlen kikapcsolódást)
Ha csak saját magára van ezzel hatása, lelke rajta. De ha másra is, azt elítélem. Ill. azt is, ha alapvetően nincs hatása másra, de közben rinyál, hogy a felszínes bunkó XY azt mondta rá, hogy igénytelen, meg miért nem talál párt, "pedig én minden héten 1x le is zuhanyzom ám".
Nem tudom, hogy ilyen sztorira gondoltál -e, de ami nekem most hirtelen eszembe jutott:
Egyetlen egy darab Mars csokit vettem a Pennyben, megyek a kasszához, mindössze csak ketten álltak előttem. Az elöl lévő nőt már javában szolgálták ki, mögötte pedig egy megkeseredett, rosszarcú nyugger nő várakozott, egy doboz leveszöldség és fél kiló kenyér volt mellette a szalagon.
Elég szellős volt a bolt, szóval gondoltam nem zárkózom fel olyan szorosan mögé. Így csak megálltam a szalag másik végében, felhelyeztem a csokimat és vártam. Közben a nyugger hátranézett rám és nem törődve azzal, hogy egy hatalmas üres tér van közöttünk és a szalagon lévő áruink között is, gyorsan kirakta közénk az elválasztótáblát.
Én meg egy ijesztő pillanatig tényleg úgy voltam vele, hogy felkapom és hozzávágom.
Az egyik volt randipartnerem levitt a balcsira. Beültünk egy pizzériába. Ő kávét ivott nekem vizet kért ki. Csapvizet!!! Mondtam neki éhes vagyok. Nem vette a lapot. Nem ettünk semmit. Haza 2 órás volt az út. Már nagyon rosszul éreztem magam.
Mostani párom szülei a kajára italokra. Mikor ott kajálunk folyton ezt kell hallgatni: most ez volt olcsó ezt vettük. És annyit főznek hogy épp elég legyen. Írtó gáznak tartom ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!