Szerintetek bunkóság megmondani egy állásinterjún hogy kevés a pénz amit a cég adna? Többit alább.
110-et egy betanított gépkezelő keres egy gyárban, nem az informatikusok. Jól tetted hogy kifejtetted a véleményed, még ha emiatt nem is kapod meg az állást. Hidd el, van aki ennél kevesebbért is örömmel ugrana az állásra, pl a sok "kinézem a gugliból amit kell" OKJ szökevények, akik gyerekkorukban megtanultak telepíteni és beállítani pár dolgot a Windowsban, és azt hitték az elég lesz a nagy pénzhez később, hisz a hozzá nem értő ismerőseik is mindig őket hívták belőni a LAN-t Quake 1-ben.
Nagyobb tudás = nagyobb pénz, ebben a szakmában jól be lehet árazni az embert.
Reális.
Én igazából arról beszélek hogy mit szól a HR-es mikor közlöm vele hogy bocs de mások sokkal többet adnak. Vagy közlöm vele hogy volt olyan hogy kértem X összeget és többet adtak, nulladik perctől.
Szerintem célravezetőbb ilyenkor elfogadni, de kérdezgetni az előrelépési lehetőségekről, stb. Aztán ha megkapod a munkát megmondod, hogy tetszik a hely, de más ajánlatod is van és ott jobb a fizu, és hát ez a hely szimpibb, de hát a számlákat is kell fizetned és ez elég kellemetlen döntés.
Vagy hajlandók bértárgyalásra, vagy nem. Amúgy jogos a dolog, csak ezzel egyből kiesel a potenciális jelöltek köül, mert ha nem is most, de akkor hamarosan tuti átméaz majd egy jobban fizető helyre.
Ha komolyan érdeklődnek irántad, akkor tudtok egyezkedni a fizetésről. Ha nekik csak kell egy közepes muksó aki kezeli a helyi dolgokat és nincsenek különleges elvárások, akkor elküldenek onnan, mert a pénz a fontos és nem a munkaerő tudása. A komolyabb szakembereket úgyis más cégektől próbálják lopkodni a cégek, mert a hírük terjed és sejthető a magasabb színvonal.
A seniorok alatt dolgozó tapasztaltabbak alkudozhatnak, a juniorok, pályakezdők és OKJ-sek vagy közalkalmazotti rabbérből kiszakadók bólogathatnak.
A HR-es dolga megállapítani az előéleted alapján hova is tartozol, de az igazi teszt úgyis a szakmai értékelésen lesz. Addigra úgyis átmész 1-2 fordulón (jobb helyeken).
Nehogy emiatt lelkiismeret furdalásod legyen már! :)
Nem is értem, hogy miért lenne bunkóság. Ha ez nem megfelelő összeg számodra, akkor nem mondhatod azt, hogy "király, elfogadom".
Szerintem pont, hogy jól tetted. Tökösnek, határozottnak kell lenni!
A HR-es meg nem fog a kardjába dőlni, mert az ilyen nem érinti meg lelkileg. Ez egy munka neki, ahogy neked az informatika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!