Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság megmondan...

Szerintetek bunkóság megmondani egy állásinterjún hogy kevés a pénz amit a cég adna? Többit alább.

Figyelt kérdés
Nekem informatikus végzettségem van, és volt pl. egy cég aki felvett volna de 110.000 nettót kaptam volna egy hónapban. Mondtam nekik ez kevés lesz nekem, máshol többet adnak plusz cafeteria. Ez elég kellemetlen volt, helytelenül cselekedtem? Rosszul esett a HR-esnek láttam rajta. Vélemények? Ti mondtátok már cégnek hogy kevés a pénz amit adnak?
2017. ápr. 28. 16:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%

110-et egy betanított gépkezelő keres egy gyárban, nem az informatikusok. Jól tetted hogy kifejtetted a véleményed, még ha emiatt nem is kapod meg az állást. Hidd el, van aki ennél kevesebbért is örömmel ugrana az állásra, pl a sok "kinézem a gugliból amit kell" OKJ szökevények, akik gyerekkorukban megtanultak telepíteni és beállítani pár dolgot a Windowsban, és azt hitték az elég lesz a nagy pénzhez később, hisz a hozzá nem értő ismerőseik is mindig őket hívták belőni a LAN-t Quake 1-ben.

Nagyobb tudás = nagyobb pénz, ebben a szakmában jól be lehet árazni az embert.

2017. ápr. 28. 17:24
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem bunkóság,de sajnos a mai munkaadókat ez nem fogja meghatni.Jogodban áll megmondani a saját feltételeidet,ha nem tetszik nekik,keresel tovább még nem akadsz rá a megfeleő munkahelyre.
2017. ápr. 28. 17:31
 13/17 anonim ***** válasza:
Nos ez a minimálbér.. Amúgy attól függ, milyen ez az informatikus végzettség és milyen munkakörre jelentkeztél. Egy középfokú OKJ-s szakmával mondjuk K-Mo-n még reális is lehet.
2017. ápr. 28. 17:39
 14/17 A kérdező kommentje:

Reális.

Én igazából arról beszélek hogy mit szól a HR-es mikor közlöm vele hogy bocs de mások sokkal többet adnak. Vagy közlöm vele hogy volt olyan hogy kértem X összeget és többet adtak, nulladik perctől.

2017. ápr. 28. 17:51
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem célravezetőbb ilyenkor elfogadni, de kérdezgetni az előrelépési lehetőségekről, stb. Aztán ha megkapod a munkát megmondod, hogy tetszik a hely, de más ajánlatod is van és ott jobb a fizu, és hát ez a hely szimpibb, de hát a számlákat is kell fizetned és ez elég kellemetlen döntés.

Vagy hajlandók bértárgyalásra, vagy nem. Amúgy jogos a dolog, csak ezzel egyből kiesel a potenciális jelöltek köül, mert ha nem is most, de akkor hamarosan tuti átméaz majd egy jobban fizető helyre.

2017. ápr. 28. 17:55
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha komolyan érdeklődnek irántad, akkor tudtok egyezkedni a fizetésről. Ha nekik csak kell egy közepes muksó aki kezeli a helyi dolgokat és nincsenek különleges elvárások, akkor elküldenek onnan, mert a pénz a fontos és nem a munkaerő tudása. A komolyabb szakembereket úgyis más cégektől próbálják lopkodni a cégek, mert a hírük terjed és sejthető a magasabb színvonal.

A seniorok alatt dolgozó tapasztaltabbak alkudozhatnak, a juniorok, pályakezdők és OKJ-sek vagy közalkalmazotti rabbérből kiszakadók bólogathatnak.

A HR-es dolga megállapítani az előéleted alapján hova is tartozol, de az igazi teszt úgyis a szakmai értékelésen lesz. Addigra úgyis átmész 1-2 fordulón (jobb helyeken).

2017. ápr. 28. 18:00
 17/17 anonim ***** válasza:

Nehogy emiatt lelkiismeret furdalásod legyen már! :)

Nem is értem, hogy miért lenne bunkóság. Ha ez nem megfelelő összeg számodra, akkor nem mondhatod azt, hogy "király, elfogadom".

Szerintem pont, hogy jól tetted. Tökösnek, határozottnak kell lenni!

A HR-es meg nem fog a kardjába dőlni, mert az ilyen nem érinti meg lelkileg. Ez egy munka neki, ahogy neked az informatika.

2017. ápr. 29. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!