Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire tartjátok ezt elképze...

Mennyire tartjátok ezt elképzelhetőnek, vagy etikusnak?

Figyelt kérdés
Olvasni lehetett külföldi angol nyelvű oldalakon, 2 hónapja kb, hogy férfiak nélkül tudnának gyereket csinálni a nők. Meg hogy 2 anyja meg 1 apja lehet a gyereknek. Mégis hova tart a világ? Csodálatos dolog a tudomány, meg szerintem a jövő előrehaladtával az emberek minden elképzelhetőt ki fognak találni, csak hát azért jobb a hagyományos dolgoknál maradni, egy-két esetben, legalábbis szerintem. Nincs semmi bajom ezzel, mert sok embernek nagy segítség lenne ez, hogy pl meddő férfinek meg leszbikusoknak lehetne vérszerinti gyereke, pluszba így nagy eséllyel mesterségesen megtudják szüntetni a születendő gyerekeknél az örökletes betegségeket, és csökkentik a különféle kockázatokat. Úgy oldják meg ezt, aki még nem olvasta, hogy a petesejtet spermium nélkül megtermékenyítik, úgy, hogy egy teljes kromoszómájú (egészséges) sejtet ültetnek bele a petesejtbe, ezt a sejtet az emberi test bármelyik részéből kiszedhetik, és így valamilyen módon megtudják termékenyíteni a petesejtet, és beültetik a nő méhébe, amiből végül egy egészséges embrió fejlődne ki. (Egereknél működött) Viszont azt is írták, hogy ha ezt bevezetnék, akkor nagy eséllyel a férfiak szerepe nagyon lecsökkenne, és csak a nők lesznek a fontosabbak társadalmi szempontból, (bár nem hiszem, hogy ezzel a nők visszaélnének), mivelhogy a petesejt meg a méh a nőknél van, anélkül meg nem megy. Meg hát ugye volt az is tavaly a hírekben, hogy kutatták, hogy 2 férfinak is lehessen gyereke, de azt állítják, hogy az a kísérlet megbukott. Fura dolog ez, de egyben meg nagyon érdekes is... Ti milyen véleménnyel vagytok erről?
2017. ápr. 26. 19:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nem hiszem, hogy férfisperma nélkül meg lehetne termékenyíteni egy emberi petesejtet.

(Bár én meg pont abban vagyok biztos, hogy a nők többsége visszaélne azzal, ha a férfiak társadalmi szerepe tovább csökkenne.)

Ami a két anyát illeti, már évek óta van olyan, hogy egy lombikbébi programban megtermékenyített petesejtet egy másik nőbe (ún. béranyába)ültetnek be. Az már csak megegyezés kérdése hogy aztán a megszületett gyermeket a kihordó béranya, vagy a petesejtet adó genetikai anya, vagy esetleg egy harmadik nő neveli föl.

2017. ápr. 26. 19:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez olyan dolog, hogy aki akar társat, meg nagycsaládot, az nyilván most is megházasodik, akinek viszont nem kell pasi, az felcsináltatja magát valakivel, és a csávó élete végéig fizetheti a gyerektartást. Nem hiszem, hogy a társ iránt vágy megváltozna ettől, max az, hogy olyan nőknek is lehet majd gyereke, akiknek eddig nem lehetett...

+ személy szerint én támogatom, hogy a melegeknek is lehessenek gyerekeik, hiszen csak mítosz, hogy "elrontanák" a gyereket.

2017. ápr. 26. 19:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Amit leírtál tudományos alapként, azt hívják klónozásnak. Ezt már évek óta vizsgálják, ilyen volt a Dolly néven elhíresült birka is. Az így megszülető élőlények azt a genetikai adottságot viszik magukkal, amilyen volt a sejtmagot (és benne a DNS-t) adó lény. Ez tehát új genetikai variánst nemigen eredményezne.
2017. ápr. 26. 19:32
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem, ez már tuti dolog, hogy sejttel megtudják termékenyíteni a petesejtet, egereken kipróbálták és működött, emberen még nem próbálták ki, de azt mondják, 99% hogy emberen is működik.

Nem a béranyaságra értem. Már születtek olyan gyerekek, akiknek 2 anyja és 1 apja van, vérszerint. Egy betegség miatt találták ezt ki, mondjuk ha egy anya petesejtjének hibás valamelyik kromoszómája, vagy része, akkor azt pótolják egy másik nő petesejtéből, és így 2 nő petesejtéből születik a gyerek, és egy spermából.

2017. ápr. 26. 19:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem, tudom, hogy a klónozás is így megy, de itt nem klónozzák már, hanem megtermékenyítik a sejttel.
2017. ápr. 26. 19:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez inkább szűznemzés,nem pedig klónozás.

Mo-n ennek igazából nagy jelentősége nincs az itthoni eü fejlettségi szintjét figyelembe vége.

Amit írsz arra pénze meg keveseknek lesz egy ilyen gyarmaton,úgyhogy nagy elterjedésétől nem kell félni.

2017. ápr. 26. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!