Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az igaz-e, hogy a magyarország...

Az igaz-e, hogy a magyarországi emberek nem szeretik a székelyeket?

Figyelt kérdés

Utoljára 6 éve voltam Pesten, de egy kis facebook csoport szerint (amiből azonnal kiléptem) komoly gondjuk van velünk székelyekkel a magyaroknak. 3 hétre utaznék ki az egyik rokonomhoz látogatóba, de elöbb tudni szeretném mennyire kell félnem, hisz akcentusomból egyből ki lehet szúrni, hogy székely lány vagyok. A rokonaimat kérdeztem, de ők mivel ott születtek nincsenek gondjaik.

20/L

2017. ápr. 17. 21:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
73%
A kiskésit nekije. Szalmapityóka. :D Hát ez kész. :D
2017. ápr. 17. 22:15
 12/31 anonim ***** válasza:
Nagyobb baj az, ha egy facebook csoportra lapozol ilyet. Volt székely ismerősöm, nem azért szakadt meg a barátság, mer thogy székely. Pont nem érdekl. Ugynaúgy van szlovákiai magyar barátom is, nem érdekel, honnan való, nem érdekel a tájszólása sem (még kifejezetten aranyos is tud lenni :P ). A tajparaszt ember meg büdösrománozni fog ígyis-úgyis, azokat le kell szúrni. Mármint szarni xD
2017. ápr. 17. 22:20
 13/31 A kérdező kommentje:
Miért ti nem esztek szalmapityokát?
2017. ápr. 17. 22:22
 14/31 anonim ***** válasza:
De igen, eszünk szalmapityókát! De nem késsel. :D
2017. ápr. 17. 22:25
 15/31 A kérdező kommentje:
Jó persze mi se, csak a hangsúly nem megy át a betűkön. Neharagudjatok, viccek nélkül nehezen beszélek.
2017. ápr. 17. 22:26
 16/31 A kérdező kommentje:
Erre felé senki nem veszi komolyan egyik a másikat.
 17/31 anonim ***** válasza:
41%

Székely és Román közt nagy a külömbség. Csak mivel egy országban él ez a 2 nemzetiség ezért a drága magyar pesti panelpatkány nem fog külömbséget tenni. Úgy van vele, hogy mind egy kutya. Pedig nem.

Persze elöször ítélkezni fognak, de ha jól videlkedsz rájönnek a dolgokra.

Nekem édesanyám székely és itt lakunk Magyarba. És ha megkérdezik büszkén egyenes gerincel vállalom, hogy én igenis félig Székely vagyok.

18/31 anonim ***** válasza:
44%
A magyarok szeretik a székelyeket. Akiknek csak a nemzetiségük magyar, azok nem biztos.
2017. ápr. 17. 22:29
 19/31 anonim ***** válasza:
20%
Pesti panelpatkány Xd Ez nagyon tetszik. Engem a beszédük nagyon irritál : A Peti, AZ Enikő, stb. A kecskemekegésről nem is beszélve. Látszik, hogy Pest lakossága nagyrészt germán leszármazott és nem a magyar nyelv volt a főnyelv sokáig.
2017. ápr. 17. 22:32
 20/31 anonim ***** válasza:

Inkább arra készülj fel, hogy az akcentusod vagy a nálunk nem használt szavak miatt beszólogathatnak. Nem feltétlenül bántásból, de az emberek nagy része nem bírja megállni, hogy ne világosítson fel, ha szerinte jobban tud valamit nálad.

Nekem egyébként nincs problémám a székelyekkel, van pár srác onnan a sulinkban. Értelmesek és nagyon cuki, ahogy beszélnek. :D

2017. ápr. 17. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!