Az igaz-e, hogy a magyarországi emberek nem szeretik a székelyeket?
Utoljára 6 éve voltam Pesten, de egy kis facebook csoport szerint (amiből azonnal kiléptem) komoly gondjuk van velünk székelyekkel a magyaroknak. 3 hétre utaznék ki az egyik rokonomhoz látogatóba, de elöbb tudni szeretném mennyire kell félnem, hisz akcentusomból egyből ki lehet szúrni, hogy székely lány vagyok. A rokonaimat kérdeztem, de ők mivel ott születtek nincsenek gondjaik.
20/L
Székely és Román közt nagy a külömbség. Csak mivel egy országban él ez a 2 nemzetiség ezért a drága magyar pesti panelpatkány nem fog külömbséget tenni. Úgy van vele, hogy mind egy kutya. Pedig nem.
Persze elöször ítélkezni fognak, de ha jól videlkedsz rájönnek a dolgokra.
Nekem édesanyám székely és itt lakunk Magyarba. És ha megkérdezik büszkén egyenes gerincel vállalom, hogy én igenis félig Székely vagyok.
Inkább arra készülj fel, hogy az akcentusod vagy a nálunk nem használt szavak miatt beszólogathatnak. Nem feltétlenül bántásból, de az emberek nagy része nem bírja megállni, hogy ne világosítson fel, ha szerinte jobban tud valamit nálad.
Nekem egyébként nincs problémám a székelyekkel, van pár srác onnan a sulinkban. Értelmesek és nagyon cuki, ahogy beszélnek. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!