Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez tényleg ilyen magyar...

Ez tényleg ilyen magyar szokás, hogy ha valami konfliktus van például a buszon akkor senki se lép közbe?

Figyelt kérdés

Több ilyenről hallottam, hogy a magyarok birkák, mikor segíteni kéne mindenki ül és néz.

A minap történt, hogy a vonaton ülve láttam, hogy balhézott a kaller és pár tini akiknek nem volt jegyük. Természetesen leküldte őket akik nagy nehezen mentek le a vonatról. Jelenetet rendezett a kaller, a tinik is ilyen problémásak voltak ott anyáztak. Senki nem szólt közbe. Aztán a kaller mintha beszédet tartana a vonaton, hogy ilyenek a magyarok, besz**tak pár gyerektől.

Én ezt magamra vettem mivel ez szerintem nem magyar szokás. Láttam egy videót például, hogy Németországban egy bevándorló forma a metron kakált és senki nem mert szólni neki.

Ha verekedés lett volna akkor nyilván közbe lépek de most ebben az esetben én is csak anyázni tudnék. Azonban nekem meg abból van elegem, hogy nem lehet úgy utazni 10 percet, hogy ne lenne valami balhé és gyomorgörcsöm...

2017. ápr. 17. 17:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Bekategorizálni nehéz hogy mely nemzetekben van erős fellépés, segítőkészség. Amerikáról tudom hogy ott szeretnek hőst játszani, és átlag emberek simán becsatlakoznak egy ámokfutó elleni üldözésbe.

Én egy vitában általában mérlegelek és oda állok akihez kell, pl egy sofőr, alkoholista vitában persze hogy a józan belátású embert segítem.

Magyaroknál mindenki a saját érdekét nézi, ezért van széthúzás. Pl megáll az autó a főút szélén, senki nem állna oda hogy megkérdezze miben segíthet.

2017. ápr. 17. 17:52
 12/16 anonim ***** válasza:
átlag utasnak semmi joga beleszólni az ellenőr munkájába.. ha pedig ugat utána, akkor nyugodtan fellehet világosítani erről az apró tényről.
2017. ápr. 17. 18:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt ez a kettőjük dolga, a kaller jogosan járt el ha nincs jegy nincs utazás ez teljesen rendben van én szerintem. Ő jogosan intézte a dolgát, a tinik meg jogtalanul pattogtak, az utasoknak meg semmi joguk nem volt beleszólni ebbe, mert ez nem az ő dolguk hogy lepaterolják a takonyorrúakat a vonatról. A kaller meg jogtalanul volt felháborodva.

Volt példa hogy jeges havas úton egy idős bácsi elesett egy forgalmas helyen és vagy 10 ember ment el mellette mire a 11. ember hajlandó volt segíteni neki, úgy hogy én az út másik feléről üvöltöttem át hogy valaki segíthetne már neki, mert ott átkelni lehetetlen volt, gyalogosátkelőhely sem volt közelbe.

Arra is volt példa hogy körforgalom előtt lerobbant egy autó és mögötte álltunk már rengetegen előttem és a lerobbant autó között kb 6 autó volt és mindegyik csak dudált meg anyázott a kis csaj már kiszállt és a sírás határán mondta hogy lerobbant az autója és segítsenek már neki, senki nem segített neki én meg fogtam magam kiszálltam az autóból mondtam a csajnak hogy üljön be és a körforgalom felé elkezdem őt tolni úgy hogy rögtön az első kijárat utáni buszmegállóba befogom tolni, és megkértem hogy tegye ki a vészjelzőt és várja meg mire odaérek az autómmal. Arról nem is beszélve hogy a mögöttem álló autósok is már türelmetlenek voltak, de legalább volt egy középkorú férfi aki kiállt az útra a haverjaival és tartották a frontot mire odaértem az autómhoz mondták is nekem hogy kiállnak mert ezek felborították volna az autómat annyira be voltak sózva, én meg nem hagytam benne a kulcsom az autóba mert valaki képes lett volna ellopni, vagy kárt tenni benne puszta kiba..szásból. Akkor az a pár férfi is segített megnézni a csaj autóját, üzemanyag volt benne, egyszerűen megállt a motorja és nem értette senki az okát. A csaj hívta az apját aki küldött egy autómentőt érte, azt meg is vártam a csajjal mert szegény annyira megijedt hogy remegett meg hányingere volt.

Sajnos tényleg ez megy ma hogy nagyon kevesen segítenek másokon ha bajba kerülnek. De ennek van oka ami még érthető is, hogy sok ember fél segíteni mert sok esetben éltek vissza már ezzel. Pár hónapja hallottam a rádióba hogy egy férfi tettette a rosszul létet az úton és egy autóra ugrott autó utasai kiszálltak hogy segítsenek rajta, de a férfi felpattant beült az autóba és ellopta úgy hogy az autó hátsóülésén ült a kisgyerek. Na és ezek után segítsen bárki másokon.

Én is részben ezért kaptam ki a slusszkulcsot az autómból, de legalább mertem segíteni, mert engem erre neveltek.

2017. ápr. 17. 18:04
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem az én dolgom.

Bármelyiknek segítesz egy balhéba a másik ellenségévé válsz. Nekem nem kell a balhé.

2017. ápr. 17. 18:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem magyar szokás, ez általános szociálpszichológia. Nagyobb tömegben mindenki reménykedik, hogy majd a másik segít, így a végén senki se segít. Nem haza probléma, nézd meg Zimbardo globális turnéját és erőfeszítéseit ezellen.
2017. ápr. 17. 18:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Majd ha jött volna a csaj barátja, és az aszfaltba verte volna a fejedet, az után Te is meggondolnád, hogy mikor mikor legyél Mac Gayvor (vagy nem tudom hogyan kell írni)
2017. ápr. 17. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!