Magyarországon tényleg mindenki ilyen gazdag?
Én legalább 5 milliót keresek havonta...............
csak sajna nem találok.
Ezen az oldalon minden 2. ember 200 felett keres és 20 centinél nagyobb a farka. Aztán, amikor kikapcsolják a gépet, megváltozik a helyzet.
Volt pár kérdés, ahol láttam erről vitákat. Volt, hogy az illető nagy mellénnyel mondta, hogy milyen manapság divatos és jól kereső munkát végez, de láthatóan még minimálisan sem volt képben a munkával. Volt, aki előadta, hogy ez meg az van otthon, aztán végül netről leszedett képeket mutatott. Beszéltem egy csajjal, aki kíváncsiságból direkt itt ismerkedett "gazdag" hozzászólókkal. Egyikük sem volt pénzes, egy részük mamahotelben lakott, egy részüknek még autóra sem volt pénze. A csaj 10 ilyen srác után megunta a dolgot és röhögött rajtuk egyet.
Ismerek olyan embereket, akik valóban 200 nettó felett keresnek. Egyikük sem a gyk-n lóg, hanem a barátaival van, a lovairól gondoskodik, utazik, konzolon vagy pc-n játszik, csajozik, autót bütyköl, házat újít fel. Valahogy egyiküknek sincs igénye a sok pénz mellett gyk-n előadni a gazdagot, hanem élik az életük, a való világban. Mert pont ezért akartak annyit keresni.
Ez jó kérdés. Szerintem tényleg nincs az a "gazdagság", amit ez az oldal alapján gondolni lehetne. Én külföldön dolgozom, lakom, egy évben kb. kétszer-háromszor vagyok Magyarországon pár napot. Ha olyan jólét lenne, akkor nem azt mondaná egy hipermarketben egy apa a lányának, aki kakaós csigát szeretne, hogy "Nem kell, van otthon." Holott érződik a hangjában, hogy nincs is. Nem azt hallanám pár sorral arrébb egy anyukától, hogy "Kisfiam, ha ezt megvesszük, akkor azt a joghurtot vissza kell tenni, mert ez így sok lesz". A parkolóban nem nézne rám irigy szemmel, a mellettem álló Swiftből a velem egykorú fiú amiért nekem van egy 8 éves VW Passatom. A buszon nem azt venném ki egy nő telefonbeszélgetéséből, hogy nagyon tetszett neki egy cipő, amikor Pesten volt, pont olyat akart, de mégsem tudta megvenni.
Ilyeneket csak az otthon töltött idő első napján furcsa hallani. Azután másnapra hozzászokom, mindennapossá válik. A hazalátogatás folyamán becsüli meg az ember igazán, hogy milyen szerencsés helyzetben van. De lehet, hogy én tévedek. Legutóbb tavaly novemberben voltam otthon. Nem kizárt, hogy azóta történt egy gazdasági fellendülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!