Választékosan beszélő emberek. Milyen szavakat használtok? Felsorolnátok jónéhányat?
Olvass rengeteg könyvet, az hozzájárul. Szavanként nem fog menni.
Amit én még jónak tartok, ha valaki igyekszik a választékossága mellett is magyar szavakat használni. Volt már szerencsém olyan nőhöz, akinek 8 általánosa volt, és ugyan választékosan beszélt, de teletűzdelte idegen szavakkal a mondanivalóját, és mindig szóltam neki, hogy ez így mennyire ellentmondásos. Érződött rajta, hogy azért beszélt így, hogy értelmesebbnek tűnjön. :D
engem mindig dicsernek, hogy milyen valasztekosan beszelek, de nyilvan nem tudom most itt felsorolni az egesz szokincsem. ( mint ahogy senki mas nem fogja tudni )
ha boviteni szeretned a sajatod, akkor olvass es keresztrejtvenyezz sokat.
Ahogy írják, szókincsed CSAK OLVASÁSSAL tudod növelni!
Filmek, videók nézése nem segít, hiszen azok szövegénél az a lényeg, hogy az 'egyszerű', gyenge szókincsű emberek is megértsék!
Ha csak napi 15 percet szánsz olvasásra, egy év alatt az is több könyvet jelent.
Ha valaki azt állítja, nincs napi 10÷15 perce erre, kénytelen vagyok hazugnak tekinteni.
Ezt így nem lehet felsorolni. Aki tényleg választékosan beszél, nem tudatos odafigyeléssel teszi, hanem alapvetően ez a természetes neki.
Ehhez nagyon olvasottnak és műveltnek kell lenni; ez a titka.
A legtöbbet használt (érdekesebb) szavaim:
-magnéziumforgács
-proletárdiktatúra
-patrónus
Természetesen ezt nem mondtam komolyan.
Szerintem is a legjobb az olvasás, és nem szakácskönyvekre gondoltam, bár az igazat megvallva abból is bővülhet az ember szókincse, csak az a kérdés, mire van szükség, nemde?
Végül pedig mindenkinek tessék használni, hogy: azt a kutya meg a macska rúgja bele egymás fáját a manóba. Sokkal elegánsabb, mint a sok csillagos szövegek, csak ki fogják röhögni, nevetni kacagni az embert, vagy éppen hahotázni fognak rajta.
Ezt nem lehet felsorolni :)
Tényleg olvass, különböző műfajú, témájú, stílusú könyveket, különböző korokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!