Ti megsértődnétek, ha valaki a közös tervetekből egyszerűen kilépne?
Jelentkeztem egy kis csapatba, ahol segítek az kutatásokban (egyetem). A projektünknek köszönhetően most azonban egy olyan ötlet jutott eszembe, ami úgy érzem megváltoztatná az egész életem. Azon gondolkodom, hogy egyedül akarom megvalósítani ezt, mert így csak tőlem függ a végeredmény.
Ti megsértődnétek, ha valaki kilépne a csapatotokból, aki nemrég csatlakozott hozzá? Nem szándékom senkit megbántani, de egyszerűen úgy érzem, ezt jobb, ha egyedül folytatom tovább.
Én megsértődnék ha valaki a közös tervből egyszerűen kilépne.
Az a meglátásom, hogy te nem csak egyszerűen kilépsz, hanem a téged befogadó közösséget "meglopva" lelépsz. ( A projektünknek köszönhetően most azonban egy olyan ötlet jutott eszembe,..... )
Elképzelhető, hogy nem esne jól nekik.
Az nem lenne megvalósítható, hogy mikor befejezitek a közös munkát, te utána folytatod önállóan amit szeretnél?
Egyébként a nagy ötletről is kiderülhet x idő után, hogy "zsákutca" és akkor két szék közül a földre esnél....
Magyarul nagy reményekkel beléptél valahova, ahonnan kiakarsz szálni, mert a csoportnak köszönhetően eszedbe jutott egy "nagy, bomba ötlet", aminek az érdemét csak magadnak akarod.
Egyszerű a helyzet, ha biztos vagy a sikerben, akkor csináld, de lesz pár haragosod, főleg amikor kiderül, hogy honnan jött az ötlet, és miért hagytad őket ott.
Azonban ha bukás lesz a dolog, akkor számolnod kell azzal, hogy többet nem kellesz azokba a körökbe, sőt az "ilyen" hírek azért terjednek is.
Amit elkezdtél, és amihez a nevedet adtad, illik befejezni. Ha fut még a projekt, akkor ne most hagyd cserben a társaidat. Ha kész lesztek, léphetsz, addig nem lenne etikus a többiekkel szemben. Feltételezem, hogy még fiatal vagy, ha egyetemre jársz, bőven van időd megvalósítani önmagad is.
"Ne törődj azzal hogy ki mit gondolna :) Ez a lehető legrosszabb amit tehetsz. Járd a saját utad" Szerintem pedig ez a legrosszabb, amit tehet. Már a csapból is ez folyik, hogy mindenáron csak ÉN számítok, érjük el a céljainkat bármi áron, ne foglalkozzunk a másikkal. Hosszútávon ílyen hozzáállással nem lehet működőképes társadalmat fenntartani, nem hiába élünk közösségben..
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!