Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jogosan dudált rám, amikor...

Jogosan dudált rám, amikor mentem át a zebrán?

Figyelt kérdés
Szétnéztem balra, jobbra, még meg is álltam picit, mert jobbról jöttek, de megállt a kocsi, hogy át tudjak menni, ezt a jobbról érkező nő is láthatta, hogy megáll, mert menne át valaki. Már a zebra felénél járok, előveszem a telefonom, hogy megnézzem mit írtak, erre rám dudál, meg még véletlenül sem lassított, hanem dudál. Rámutattam a zebrára, motyogott magában valamit én meg lekiabáltam, hogy "Nem látsz?" Aztán mentem tovább, de még mindig magyarázott magában, nem értettem mit. Aztán volt megint valami dudálás, mikor már rég lementem a zebráról, lehet, hogy őt dudálták le. Szóval oké, elővettem a telefonom, de mikor máár meggyőződtem arról, hogy átmehetek, erre ez meg rám dudál. Jogosan tette vagy nekem volt igazam?
2017. márc. 22. 16:12
 1/7 anonim ***** válasza:
62%
Zebràn gyorsan àtmèsz, nem a telefont kell nyomkodni.
2017. márc. 22. 16:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Nyilván gyorsan mentem és nem nyomkodtam, csak elővettem és ránéztem.
2017. márc. 22. 16:17
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Áh hagyjad, engem hetente majdnem elbsznak, pedig zebrán megyek át, körülnézek. Neked volt igazad. Viszont vannak azok a gyalogosok, főleg idősebbek, akik bakker átrohannak a több sávos úttesten szatyorral, zebra pár méterrel arrébb. "Rohannak". Most lehetne 1000 válaszos vitát folytatni az autós-gyalogos témáról, mindkét oldalon vannak bunkók. Ha valaki bunkó, akkor egy gépjármű csak felerősíti ezt a dolgot.
2017. márc. 22. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Jogosan. Nem illik a zebrán leállni telefont nyomkodni, még ha százszor elsőbbséged is van.
2017. márc. 22. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:
50%

A kresz szerint a zebrát úgy kell megközelíteni az autósnak, hogy megtudjon állni és ne üsse el a gyalogost. Ha a zebránál gyalogos áll, akkor elsőbbséget kell neki adni, ha olyan az útkereszteződés. A duda használatához, viszont ok kell. Nem úgy működik a duda, hogyha valaki nem szimpatikus számomra, akkor nyomkodom, mert ott van előttem.

Az autósnak semmi joga nem volt rád dudálni. Te meggyőződtél arról, hogy átkelhetsz a zebrán és le is léptél. Neki ezek után meg kell állnia és át kell engednie, nem pedig a dudát nyomkodni. A telefonod akkor veszed elő a zebrán, amikor akarod, ha ezzel nem állsz meg. Egy telefont lazán kilehet venni a zsebből, nem befolyásolja a haladási sebességed.

Személy szerint, egyre több hasonló, bunkó autóssal találkozom. A városomban is évről évre több baleset történik autósok hibájából. Kétszer annyi gyalogost ütöttek el felénk ZEBRÁN tavaly, mint tavalyelőtt úgy, hogy az autósok hibáztak. Szomorú. :/

2017. márc. 23. 00:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem az autós a bunkó, hanem átmegyünk a zebrán és utána nézzük meg azt a rohadt fészbúk pittyogást. Nem bír ki 5 másodpercet? Gyalogos vagyok én is, de nem csodálom, ha ledudálnak titeket. Érdekes engem nem szoktak sose...
2017. márc. 23. 23:01
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: De, az autós bunkó és nem a kresznek megfelelően használja a dudát.
2017. márc. 25. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!