Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sok helyen mint vásárlót...

Sok helyen mint vásárlót miért néznek levegőnek? Többit alább.

Figyelt kérdés
Volt egy kis időm és unatkoztam, és arra jártam, bementem a 13. kerületi Audi szalonba. Jó tudom hogy premium márka, de én sem vagyok annyira "szakadt". Tiszta vagyok, kulturált megjelenés. Na elkezdem nézni az autókat, erre pár eladó fickó végig mér, nézeget. De egyik sem kérdezte volna meg hogy mi a helyzet, tudnak e segíteni, vagy kezembe nyomtak volna valami prospektust, inkább le is léptek. Voltak ott pár irodista is, azok is inkább a telefont nyomkodták. Most ezek igazából utálják a főnököt meg a munkahelyet, az Audi-t, és úgy vannak vele zárjon be, mennek máshova, vagy rúgják ki őket? Most ez hogy van? Aztán leléptem persze, de a vevővel nem is foglalkozik senki? De máshol is tapasztaltam ezt, pl. Westend-ben 1-2 boltban. Ezek az emberek úgy vannak vele, hogy zárjon be a bolt, kit érdekel? Vélemények? Vagy valaki írja már le velem van a hiba, valami hajléktalannak hittek aki ittas állapotban betévedt a szalonba, ergo nem is tudom hogy kell viselkedni.
2017. márc. 20. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Megírnám az AUDI Hu-nak.
2017. márc. 20. 13:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Elhiszed, hogy ha luxus cuccokban mentél volna oda, egyből foglalkoztak volna veled?

Másrészt meg egy alkalmazottat nem biztos, hogy érdekelni fog, hogy a főnöke mennyi bevételre tesz szert.

2017. márc. 20. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
végigmértek úgy gondolták nincs ennyi pénzed így nem mentek oda. A Westendnél már más a helyzet szerintem, sokszor lustaság miatt nem mennek oda emberkékhez. Ha kérdesed merül fel te magad úgyis odamész gondolják.
2017. márc. 20. 13:35
 4/10 A kérdező kommentje:

"Elhiszed, hogy ha luxus cuccokban mentél volna oda, egyből foglalkoztak volna veled? "

Egyébként ha már itt tartunk nem melegítőbe mentem, és a ruháim is a jobb kategóriába tartoznak, nem Tesco farmer, meg ing a Spar-ból.

De akkor is, nem írom meg mert nem érdekel, de legalább egy "mi a helyzet"-et nyomtak volna.

De ilyen emberek vannak pl. Westend-be a Nike bolt-ba és szoktam fórumozgatni és mások is írták már hogy ezek arra játszanak senki ne vegyen semmit, zárjon be a bolt.

De ezek nem arra játszanak, pl Audi-ba? Minden mindegy alapon? Unják a banánt vagy hogy fogalmazzam, premium szegmensben ezt így szokás?

2017. márc. 20. 13:48
 5/10 A kérdező kommentje:

Egyébként meg miért ne lehetne pénzem?

Vennék mondjuk egy A3-ast. Jó A8-ra nem lenne pénzem, az olyan 50 milla.

2017. márc. 20. 13:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam eladóként (meg weboldalukat helyrepofozó-szöveget szerkesztő, stb. ugye mindenre egy ember kevés pénzért) egy elegánsabb üzletben.

Az elején még mindenkihez mosollyal mentem, kedvesen, és sajnos a legtöbb ember ezt tolakodásnak vette, volt olyan is, aki felháborodott. Egy idő után már csak álltam és megkérdeztem, hogy miben segíthetek, aztán hagytam nézelődni az illetőt.

Mi nem osztályoztunk öltözék alapján, pl. az egyik legtöbbet költő visszatérő vásárlónk egy tipikus elnyűtt bőrdzsekis vállalkozó volt, kistatyóval a hasánál.

Csak azért írtam le, hogy nem kell mindig a legrosszabbra gondolni.

Bár az tény, hogy nagyon sok üzletben gyökerek az eladók, néha én is elképedek, hogy verbálisan mit engednek meg maguknak. Nekem eszembe sem jutott volna soha bunkózni senkivel (pedig gyakran jártak be kötekedni), hiszen ez volt a munkám.

2017. márc. 20. 13:55
 7/10 anonim ***** válasza:
Ők kérjenek elnézést, hogy nem kívánták zavarni a leendő ügyfelet a termékkirakat szemlélése közben?
2017. márc. 20. 14:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Itthon elég jellemző, hogy a munkamorál eléggé lent van. Sokan bemennek dolgozni, húzzák a szájukat és ennyi. Itthon jó pár boltban tapasztaltam hasonlót. Ahol ilyenhez volt szerencsém, többet be sem tettem a lábam.

Valószínűleg nem néztek potenciális vevőnek, csak egy nézelődőnek és ezért nem ugrottak oda, mert nem jár érted prémium.

Egyik ismerősöm Svájcban dolgozik. A főnökével elmentek autót nézni egy márkaszalonba. A srác koszos munkaruhában volt és állt a pult mellett, amíg a főnökét körbevezették. A sráchoz is odament egy alkalmazott és egyből kávéval kínálta és mondta, hogy üljön be a kocsikba, nézze meg őket. A srác mondta, hogy nincs annyi pénze és nem akarja összekoszolni az autók ülését. Az alkalmazott válasza annyi volt: Nyugodtan üljön be akkor is, ő azért kapja a pénzt, hogy utána kitakarítsa.

Itthon, ilyet maximum néhány idősebb embertől hallottam eddig.

2017. márc. 20. 15:31
 9/10 A kérdező kommentje:

Mondjuk én azzal nem értek egyet hogy azért néztek levegőnek mert nem lehetek potenciális vevő.

Ez szerintem őket minősíti olyan értelemben hogy akkor most kinek is adnak el autót? Árulnak ezek egyáltalán?

Miért ne lehetnék olyan ember akinek van pár milliója kezdőnek, és vennék mondjuk egy A3-ast részletre?

Nem azért kellene odamenni minden egyes betévedőhöz hogy felmérjem mint eladó mi a helyzet?

Igen valaki majd azt mondja kérem hagyjon nézelődni.

Szerintem így akkor is egy idő után lehúzzák a rolót, bezár a bazár. Sőt visszatérve a Westend-ben is cserélődnek a boltok, mert az eladók a telefont nyomkodják, ahelyett hogy a vevővel foglalkozna. Sőt pont a Nike, amit írtam már a 3. vagy 4. tulaj, vagyis cég akik Nike boltot üzemeltetnek, valamilyen magyar Kft. lehet ők is bezárnak és akkor jön a következő versenyző ugyanazokkal a gyökér eladókkal. Nekem mind1.

2017. márc. 20. 15:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Engem zavarni szokott ha odajönnek nyaggatni. Az jobb lett volna ha erőszakoskodnak hogy de vegyél fel hitelt és vidd a kocsit, mert jó ajánlatuk van? Aztán megszabadulni nem lehet tőlük.
2017. márc. 20. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!