Magukat elvontnak tartó kamasztársaim! Melyek a kedvenc művészeti alkotásaitok? Írhattok filmeket, zenéket (akár együtteseket, akiket nagyon kedveltek), könyveket, festményeket, de akár mást is.
Hogyha elvont/művészfilmet keresel akkor nagyon ajánlom a Fekete hattyút. Zenében: a Milky chancet, Chet fakert és LP-t. Könyvekben főként Janne Teller Semmi,Minden című könyveit, Nathan Filter A zuhanás sokkja és az egyik nagy kedvencemet A zabhegyezőt.
15L
Könyv: Corlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
Sorozat: Hannibal
Festmény: Arnold Böcklin: A holtak szigete
Zene: Szomorú vasárnap
Film: A hetedik pecsét
Könyv: Simon Márton: Polaroidok, Ady versei, Heltai Jenő: A 111-es.
Zene: Lana Del Rey, Courtney Love (Hole), Twenty One Pilots, Thy Art Is Murder.
sokan mondták már hogy elvont vagyok.
a zenék tudják a legerősebb hatást kiváltani belőlem. nehéz kifejezetten kedvencet mondtani, inkább írok 3 számot különböző stílusokban
gabba front berlin - lacrima mosa est [speedcore]
limewax - jupiter [dark dnb]
psykovsky - call of beauty [darkpsy]
könyvek közül talán heinrich böll - egy bohóc nézetei és stanislaw lem - az úr hangja illetve a visszatérés amik tetszenek
kedvenc filmeim sion sonotól a love exposure és a crank 2 ;)
festmények, szobrok, színdarabok nem érdekelnek
Nem tartom magam elvontnak, viszont szeretem a művészetet. Szeretek festeni, rajzolni és természetesen olvasni. Kedvenc könyveim leginkább Stephen King alkotásai. Egyébként rengeteget olvasok. Csáth Géza munkásságát is kedvelem, természetesen József Attila versei sem maradhatnak ki. Filmekben leginkább a lélektani thrillereket szeretem pl. ANNA (ez jutott eszembe hirtelen). Tervezem, hogy a lehető legtöbb múzeumba, kiállításra eljussak a párommal.
22L
Ez egy csodás kérdés! :)))
A kedvenc könyv... Hát... :D Nem szépirodalom, hanem szakirodalom: Erdős Pál-Surányi János: Válogatott fejezetek a számelméletből, mert látszik benne, ahogyan megközelítik maguk a szerzők a számelméletet, mint tudományterületet, ez pedig áthatja az egész kötet tárgyalásmódját. Nagyon szeretem.
Másik... Eukleidész: Elemek, ezt talán nem is kell indokolnom. Axiomatikus felépítés már akkor, hihetetlen. :)
De ha már szépirodalom, akkor az Antigoné.
Nagyon szeretem Márai Sándort, Móricz Zsigmondot.
Lírát illetően Ady Endre a személyes kedvencem.
Filmből... Ez már fogósabb kérdés... :)
Sorozat lesz. Dr. House; nagyon kevesen látják a lényegét. Ha látják, akkor sem tudják átérezni.
Festményből Csontvárynak van egy kevéssé ismert képe. Nem is tudom a címét. Akkor festette, amikor a valósággal való kapcsolata már kezdett megbomlani.
Zene: Chopintől bármi.
Példaképem van több is:
Az első helyen vitathatatlanul Erdős Pál áll.
Aztán ott van még Hegel.
A környezetem szerint a gondolatvilágom tükrözi Ady Endrét, szóval bizonyos szintig ő is.
És amin nagyon sokan szoktak nézni: III. Ince pápa.
És nem azért, mert az eretnekség elleni megtorlás rendszerét ő hozta létre. Bár teszem hozzá, tévesen tanítják. Ez már III. Luciusz pápa idején is fontos volt, volt egy deklarátum "Ad abolendam" (magyarul talán úgy lehetne fordítani: hogy eltöröltessék) címmel. Szóval visszatérve azért példakép, mert olyan tekintélyt adott az egyháznak, mint soha senki azelőtt. Ha a módszereit nem nézzük, csodálatos teljesítmény volt.
Aztán van még egy melegjogi aktivista: Juhász Gábor.
Ő képes felfogni, hogy bizony mi is hibásak vagyunk, mert küzdünk és nem hallgatjuk meg az ellenvéleményeket. Én szeretem, ha ellenségesen kérdeznek. Ha kérdeznek, az jó, mert lehet kommunikálni. :)
16/f
Huhúúú, Dante... :D
Őszinte elismerésem, az Inferno még egész olvasható, de a másik kettőhöz, a Purgatóriumhoz és a Paradicsomhoz már kell "némi" teológia. :D
Idén tervezem magam kicsit kicsípni magam teológiából, aztán nekiveselkedem az utóbbi kettőnek is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!