Tavaszi depresszió? Mit lehet tenni ellene?
Kevés az infó, de ha ezeket megadnád akkor megpróbálnék segíteni :)
-mitől/miért vagy depis?
-kor és nem
-sportolsz eleget?
-barátokkal párkapcsolattal mi a helyzet?
-iskola/munkahely bajok?
-hogy vagy most?
-van valami pontosabb elképzelésed a kérdéseddel? (mert te ugye csak a meghatározást szeretnéd itt megkapni, hogy ez depresszió vagy nem... de mire mész vele? mit akarsz ezzel elérni? ha már itt tartunk, honnan tudnánk mi jobban ezt a dolgot mint te és a környezeted?)
F/18
Nekem is lehangoltságra hajlamos időszak a tavasz (pedig amúgy sok szépséget találok benne).
Végre jön a jó idő, amikor legszívesebben becsapnám magam mögött az ajtót, felpattannék a bringámra és tekernék a végtelenbe. Végre jönnek a hosszú, langyos esték, melyeken a páromat átkarolva az utolsó sugárig bámulnám a lenyugvó napot.
De hiába a jó idő, csak a szívem fájdítja, ha feladat van, meló van, tanulás van, stb.
Ha pedig egyik sem nyomja a vállamat, magyarán tényleg minden adott, hogy boldogan töltsem az időmet, az tud a legkeményebb lenni. Ilyenkor szembesül vele igazán az ember, hogy mennyire jelent akadályt az életében a saját belső, senki másra nem fogható tehetetlensége. Ez pedig, ha lelkileg kisebb-nagyobb gödörben vagy, nem túl jó érzés.
Bocs, lehagytam, hogy mit szoktam ellene tenni.
Ha sírhatnékom van, bőgök egy jót, ami önmagában is egy felszabadító érzelmi élmény. Ráadásul örömet okoz a tudat, hogy még nem veszett ki belőlem egy szomorú nyári este megkönnyezésének a képessége.
Amúgy pedig lenyugodni, nem görcsölni, a jó időt lehetőségként, nem pedig kényszerként megélni.
Ha sok a feladat, annyi baj legyen, szeptemberig tart az év világosabbik, langyosabbik fele, biztos lesz még lehetőség kihasználni.
Ha pedig mélyebb problémákkal szembesít a tavasz, akkor meg úgysincs instant megoldás, azok nem két nap alatt fognak megszűnni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!