Van/Lesz valamilyen eredménye a feminizmusnak?
Nagy marhaság az egész, logikátlan indokokkal. Azt kéne belátni, hogy vannak az életnek olyan területei, amiben a férfiak jobbak, és vannak, amikben pedig a nők. De a nők - amellett, hogy az ő előnyeik miatt senki sem siránkozik - olyan dolgokban akarnak férfival egyenrangú lenni, ahol biológiai adottságok miatt nem lesznek egyszinten sosem.
Például amikor azt feltételezik, hogy indokolatlanul magasabb a férfiak fizetése. Nem, teljesen indokolt ilyen-olyan okokból. De ugyanarra a munkára, és ugyanolyan minőségű munkára a nők eddig is ugyanannyi fizetést kaptak, mint a férfiak. Kivéve, amikor béralku esetén - szintén biológiai adottságok miatt - nem elég bátrak a nők ahhoz, hogy sokat merjenek kérni.
Én például olyan szakmában dolgozom, amire a férfiak egyértelműen jobbak átlagban. Arra lennék kíváncsi, hogy a feminizmus vajon érintheti-e olyan mértékben a cégek által adott fizetést, hogy márpedig a férfi ne kapjon többet, mint a nő. (akkor is, ha egyértelműen jobb minőségű munkát végez, mert jobb adottságai vannak arra a munkára, pl nagyobb teherbírású, erősebb, bátrabb, és nem esik ki hónapokra szülés miatt)
Vagy hogy pl inkább egy nőt vennének fel, aki kevesebbet tud teljesíteni abban a munkában, mint én, de a nemek közti egyenlő eloszlásra törekedve mégsem engem választanának.
Szóval fog-e egy férfit negatívan érinteni a feminizmus ténylegesen, vagy csak beszélik-beszélik de igazából semmi haszna?
#4-es vagyok
Tárgyi tévedésben vagy. Igazi férfi és igazi nő, csak másképpen akar élni és ezt megteheti, ami jó.
Az, hogy nem fekszik le a gendernek (gy.k. a társadalmi nemek), még nem teszi kevésbé igazivá.
Mindegy ebbe ne menjünk bele, egyébként is eltértünk a témától.
Én csak arra voltam kíváncsi, hogy az az ostobaság, amit a feministák terjesztenek, annak lesz-e hatása a világra.
Nem indokolt a férfiak magasabb fizetése semmilyen okból :D És nem, ugyanarra a munkára a nők nem mindig kapnak ugyanannyi fizetést. Nem a biológiai adottságok miatt nem mernek a nők többet kérni, hanem mert jellemzpen a határozott nőket lep-csázzák, és alapvetően negatívan állnak hozzájuk.
Nincs olyan szakma, amiben a férfiak jobbak. Olyan van, amiben férfi többlet van, ettől a férfiak nem lesznek jobbak benne, max a férfiakat jobban támogatják, hogy fiatalként abban a szakmában helyezkedjenek el.
A férfiakat nem érinti a feminizmus negatívan, viszont sok férfi hajlamos a fölény hiányát elnyomásnak tekinteni.
Te meg egy arrogáns p-cs vagy, gondoltam hozzáteszem még ezt is, mert jól esik.
Kérdező, én inkább azon gondolkodnék el, hogy ez téged miért frusztrál, ijeszt meg és idegesít ennyire?
Igen, az egyenrangúság azt IS jelenti, HELYESEN, hogy a nők a férfiak ellen fordíthatják a a saját eszközeiket: lásd retorika, stb. Lehet feldolgozni. A nőknek is sikerült.
18-as. Az egyenrangúság azt jelenti hogy nem nyomjuk el a másikat senkinek a fegyverével.
De ugye ezt tudjuk hogy míg világ a világ sose lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!