Ti eltudnátok énekelni (fejből) a Székely himnuszt?
Nem kell ahhoz ismernem, hogy tudjam: mást jelentenek. A székely himnuszon kívül a felsoroltakat, jó ha ismeri talán pár ezer ember. Ha valakinek megmutatod őket vajon mi lesz? Valószínűleg közömbös lesz iránta, vagy csak annyi lesz a válasz, hogy "jé ilyen is van, király" aztán elmondja, hogy gyönyörű himnusz meg nagyon szép és hasonló közhelyeket. Ellenben a székely himnusz széles körben ismert és sok embernek sokat jelent.
"Nem kell ahhoz ismernem, hogy tudjam: mást jelentenek"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jól van, ülj le fiam, elégtelen!
Carragher_x
hány éves vagy?
"És jöhet az a szöveg is "hogy te nem vagy magyar" de az vagyok, adót is fizetek, minden szinten elismert tagja vagyok a társadalomnak."
Nem az adófizetéstől, ide születéstől lesz valaki magyar. A hozzád hasonlóknak max az állampolgársága magyar. A
Nem, pedig szekely vagyok, szekelyebb helyen lakom mint a kerdezo agyonromanosodott Kolozsvarja.
Ahogy a magyar himnuszt sem, de meg a romant se tudom.
Attol hogy a kerdezo tudja meg lesz tobb senkinel.
Eltudnám énekelni. Nem holmi nemzeti büszkeség miatt, sem pedig azért mert Magyar lennék. Egyszerűen érdekel, érdekelt mindenféle mondavilág, és ez ugyebár része. Egyébként ha jól tudom, ez a himnusz a református zsoltár könyvekben is szerepel esetleg onnan is ismerhetik az emberek. Nyugodtan javítsatok ki ha tévedek :)
Nem kell ezt egyébként tudnia mindenkinek. Mirefel ?
Mondom ezt úgy, hogy én is Erdélyi vagyok illetve Parciumi, de ne menjünk bele földrajzi kérdésekbe, és igen gyerekként engem is szájba vertek a játszótéren ha magyarul sírtam az anyám után. Nem is akartam ilyen országban élni. El is jöttem. Most Mo.-n fizetek több mint 20 éve adót, és a társadalomnak is adtam két gyönyörű gyermeket (eddig).
Szóval szerintem van egézséges nemzeti identitásom, hű vagyok a nemzetemhez, mégsem tartom szükségesnek a székely himnusz ismeretét.
És hadd üzenjek minden Nagy nemzeti ötudattal élőnek is!
- Él benned a nemzeti öntudat ? Segítsd nemzeted, társaid! Add oda adód 1% -át, menj legyél önkéntes véradó, és ha hajlékatalnt látsz télen, vegyél neki egy forró teát, vagy levest.
Hidd el, így is segíthetsz magyarjainkon, nem kell ehhez ismerned a székely himnuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!