Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti eltudnátok énekelni (fejből...

Ti eltudnátok énekelni (fejből) a Székely himnuszt?

Figyelt kérdés
2017. febr. 22. 16:29
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
0%

Nem kell ahhoz ismernem, hogy tudjam: mást jelentenek. A székely himnuszon kívül a felsoroltakat, jó ha ismeri talán pár ezer ember. Ha valakinek megmutatod őket vajon mi lesz? Valószínűleg közömbös lesz iránta, vagy csak annyi lesz a válasz, hogy "jé ilyen is van, király" aztán elmondja, hogy gyönyörű himnusz meg nagyon szép és hasonló közhelyeket. Ellenben a székely himnusz széles körben ismert és sok embernek sokat jelent.

https://www.youtube.com/watch?v=aLK3s9k0Vs4

2017. febr. 22. 20:48
 42/49 Carragher_x ***** válasza:
44%

"Nem kell ahhoz ismernem, hogy tudjam: mást jelentenek"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jól van, ülj le fiam, elégtelen!

2017. febr. 22. 20:52
 43/49 anonim ***** válasza:
80%
En ugy tudtam nem kotelezo ott meghalni ahol megszuletsz. Szal ha nem tetszik ami ott van koltozz el. Tobbet ernel vele mint valami vacak dalocska kantalasaval.
2017. febr. 22. 21:00
 44/49 A kérdező kommentje:

Carragher_x

hány éves vagy?

2017. febr. 22. 21:06
 45/49 A kérdező kommentje:
2017. febr. 22. 21:35
 46/49 anonim ***** válasza:
41%

"És jöhet az a szöveg is "hogy te nem vagy magyar" de az vagyok, adót is fizetek, minden szinten elismert tagja vagyok a társadalomnak."

Nem az adófizetéstől, ide születéstől lesz valaki magyar. A hozzád hasonlóknak max az állampolgársága magyar. A

2017. febr. 22. 23:42
 47/49 anonim ***** válasza:
65%
Hopp hopp megjott az ugyeletes turbomagyar akinek a legnagyobb erdeme, hogy karpatmedence kellos kozepen ellette ki az anyja.
2017. febr. 23. 06:01
 48/49 anonim ***** válasza:
86%

Nem, pedig szekely vagyok, szekelyebb helyen lakom mint a kerdezo agyonromanosodott Kolozsvarja.

Ahogy a magyar himnuszt sem, de meg a romant se tudom.

Attol hogy a kerdezo tudja meg lesz tobb senkinel.

2017. febr. 23. 06:41
 49/49 anonim válasza:
75%

Eltudnám énekelni. Nem holmi nemzeti büszkeség miatt, sem pedig azért mert Magyar lennék. Egyszerűen érdekel, érdekelt mindenféle mondavilág, és ez ugyebár része. Egyébként ha jól tudom, ez a himnusz a református zsoltár könyvekben is szerepel esetleg onnan is ismerhetik az emberek. Nyugodtan javítsatok ki ha tévedek :)

Nem kell ezt egyébként tudnia mindenkinek. Mirefel ?

Mondom ezt úgy, hogy én is Erdélyi vagyok illetve Parciumi, de ne menjünk bele földrajzi kérdésekbe, és igen gyerekként engem is szájba vertek a játszótéren ha magyarul sírtam az anyám után. Nem is akartam ilyen országban élni. El is jöttem. Most Mo.-n fizetek több mint 20 éve adót, és a társadalomnak is adtam két gyönyörű gyermeket (eddig).

Szóval szerintem van egézséges nemzeti identitásom, hű vagyok a nemzetemhez, mégsem tartom szükségesnek a székely himnusz ismeretét.

És hadd üzenjek minden Nagy nemzeti ötudattal élőnek is!

- Él benned a nemzeti öntudat ? Segítsd nemzeted, társaid! Add oda adód 1% -át, menj legyél önkéntes véradó, és ha hajlékatalnt látsz télen, vegyél neki egy forró teát, vagy levest.

Hidd el, így is segíthetsz magyarjainkon, nem kell ehhez ismerned a székely himnuszt.

2017. febr. 23. 13:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!