Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti eltudnátok énekelni (fejből...

Ti eltudnátok énekelni (fejből) a Székely himnuszt?

Figyelt kérdés
2017. febr. 22. 16:29
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
75%

Valaki ideges...

Kimondom: én utálom a magyar himnuszt, a székelyt életemben nem hallottam.

Nem pár sornyi szövegből kéne erőt meríteni, hanem abból, hogy csinálsz valamit.

2017. febr. 22. 19:11
 32/49 anonim ***** válasza:
75%
#29: Szóval mert neked (meg többieknek) állítólag ott odaát rossz, attól nekem miért is kell tudnom a székely himnuszt? Miért is vagyunk lecseszve ha nem tudjuk? Én kérek elnézést tényleg hogy a mi Himnuszunk amit éneklünk minden ünnepen és az van a tankönyvben azt Kölcsey Ferenc írta!
2017. febr. 22. 19:13
 33/49 Carragher_x ***** válasza:
82%

"Azt mondod nem igazi Himnusz a Székely Himnusz?"

Speciel akire reagáltál az azt mondta, hogy a magyarországiaknak van egy eredeti/igazi himnuszuk, ami bizony nem a Székely Himnusz, ilyenformán pedig semmi kivetnivaló nincs abban, hogy ha vki, aki nem székely, nem ismeri.

Egyébként te el tudod énekelni a Palóc Himnusz, kedves kérdező? A Jász Himnuszt? A Délvidéki Himnuszt? Neeeeeeeeeeeeeeeeem???? "Hát süljön le a bőr a képedről!"

2017. febr. 22. 19:14
 34/49 A kérdező kommentje:
Ha hiszed ha nem még a Felvidéki Himnuszt is tudom!
2017. febr. 22. 19:19
 35/49 anonim ***** válasza:
44%
Ment a virtuális buksi simi! ;)
2017. febr. 22. 19:20
 36/49 Carragher_x ***** válasza:
61%

"Ha hiszed ha nem még a Felvidéki Himnuszt is tudom!"

És a másik kettőt, amit írtam, nem???? Hát hogy mered te magyarnak nevezni magad?????????

2017. febr. 22. 19:21
 37/49 A kérdező kommentje:
Azokat is tudom. Gondoltam a "még" szóból egyértelműen kiderül.
2017. febr. 22. 19:27
 38/49 Carragher_x ***** válasza:
63%
A még szóból csupán annyi derült ki, hogy annyira nem ismered ezeket, hogy még azt sem tudod, hogy a Palóc és a Felvidéki Himnusz egy és ugyanaz.:)))
2017. febr. 22. 19:28
 39/49 anonim ***** válasza:
43%
Én nem ismerem a palóc, jász és a többi himnuszt, ezek azért közel sem annyira ismertek. Nem ismerem a történetüket sem, ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a székely himnusz mintájára jöttek létre, ami a magyarság széles körében ismert határon innen és túl. Nem igazán értem miért kell őket összehasonlítani. A székely himnusz nem véletlenül vált népszerűvé nem csak Magyarországon és Székelyföldön, hanem más elszakított területen is. Egészen más a jelentése mint a többi himnusznak.
2017. febr. 22. 19:43
 40/49 Carragher_x ***** válasza:
47%

Csak egy aprócska ellentmondás:D:D

"Én nem ismerem a palóc, jász és a többi himnuszt"

vs

"Egészen más a jelentése mint a többi himnusznak."

2017. febr. 22. 20:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!