Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ateista emberekgyakran szoktak...

Ateista emberekgyakran szoktak templomban házasságot kötni?

Figyelt kérdés
2017. febr. 17. 20:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
48%

Emberek vagy parok? Nem mindegy.

En ateista vagyok, de a felesegem hivo, ahogy kb mindenki mas a csaladban. Mondhattam volna hogy na en nem, de ezzel csak onzo lettem volna. El tudtam jatszani a kereszteny szerepet, mindenki mas meg megkapta amire vagyott, a vegen mindenki nyert.

2017. febr. 17. 21:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Az egész családom vallásos, engem is megkereszteltek, voltam elsőáldozni, majd bérmálkozni, de csak a családom boldogsága és lelki nyugalma miatt. Ha a párom vallásos lenne, akkor az esküvőnket is templomban tartanánk. De mivel egyikőnk sem vallásos, ezért a templom ki van zárva.

Egy ateista csak hagyomány, esetleg család miatt esküdne templomban.

2017. febr. 17. 21:34
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ateista nem hinném, hogy templomba kötne házasságot.

Ha mégis, akkor hazudik és nem ateista."

Ez faaszság. Attól még, hogy valaki templomban köt házasságot, nem hisz automatikusan istenben. Lehet, hogy csak tetszik neki a helyszín. Nem isten áldását kéri.

2017. febr. 17. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!