Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ezért kivennétek napot?

Ezért kivennétek napot?

Figyelt kérdés
8 órában dolgozom, hétfő-szombat. Közepesen fárasztó, de szombatra mindig kikészülök agyilag, meg testileg is. Monoton a munkám, minden nap ugyanaz, egy gyárban. A magánéletemben is történtek nem pozitív változások, amik ha akartam, ha nem, kihatottak rám, fogytam, kisebesedett a szám.. E mellett magánórákra járok, és itthon is foglalkozom azzal, amit tanulok. Csak egy nap már sokat segítene szerintem, de amúgy szinte soha semmiért nem hiányzok munkából, fél-egy évben egy napot ha kihagyok , azt is elintézni való miatt. De most kellene azt hiszem az az egy nap, besokalltam. Ti mit tennétek?
2017. febr. 12. 16:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
en kivennem a helyedben a jovo het szombatot ha lehet, az az egy nap nem oszt nem szoroz biztos sok szabid marad meg.
2017. febr. 12. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igazából lehet hogy csak a munkaváltás segítene. Vegyél ki egy napot pihenésre aztán meg látod, lehet hogy tényleg csak 1 nap nyugi kell.
2017. febr. 12. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Pár nap betegállomány?
2017. febr. 12. 16:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt gond, néha mindenkinek elege van a munkájából szerintem. De most, úgy 3 hete a túlélésre játszom, vasárnap este pánikrohamom van ha a reggeli munkába menetre gondolok, aztán másnap megnyugszom a nap folyamán. Szombaton meg azt sem tudom hol vagyok. Talán a szürke idő is közrejátszik, meg az, hogy nem szeretem ezt a monotonitást amit csinálok. Pedig amikor elkezdtem itt dolgozni, alig egy éve, akkor úgy éreztem, mintha "hazaérkeztem" volna. Eddig ilyet nem éreztem egyik munkahelyemen sem. Most, nem tudom mit tegyek, mert megfordult a fejemben a munkahely váltás is, olyanra, ahol legalább a szombat is szabad, a magánóráim végett.
2017. febr. 12. 17:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Kell a pihenés, nincs mese! Ezen egy nap nem segít.

Változatlanul azt mondom, hogy egy kis betegállomány rád férne.

Akár őszintén elmondhatod a háziorvosnak amit itt nekünk leírtál (pánikroham, stb) vagy kitalálsz valamit, megy a hasad, hánysz, ez most amúgy is járvány.

Aludj egy hétig, utána egyből rózsásabbnak fogod látni a világot!

2017. febr. 12. 17:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogyhogy 1 napot voltál múlt évben is, amikor legalább 20 nap szabid van? Vagy kicsengették pénzben? Ne feledd, a szabadidő megfizethetetlen.☺
2017. febr. 12. 18:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha külföldön kezdenél el dolgozni, még az sem jelentene ennyi megpróbáltatást, pedig ott először meg kell szokni, meg kell tanulni az ország nyelvét, stb. Túl kis eredményért adsz túl sokat. Ne tedd ezt a továbbiakban, semmi értelme mert rámegy az egészséged.

A Kádár-rendszerben munka mellett levelezőn tanultam, ráadásul falun pocsék munkahelyem volt. De akkor kötelező volt dolgozni. A kimerültség miatt sokat betegeskedtem, a legapróbb járványt is mindig elkaptam. Aztán jött a rendszerváltás és "rájöttem" hogy már nem kötelező az hogy munkahelyem legyen, ezért családi hagyományként a szülői gazdaság és egy saját fejlesztésű elektronikai termék gyártása bőven eltartott, sőt jelentős megtakarításom is lett, ami azelőtt elképzelhetetlen volt. És nem utolsó sorban lelkileg maximálisan nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. És akár járvány idején is meg szoktam látogatni idős édesanyám a kórházban, amikor mindenkit leterített az influenzia, de nekem eszembe sem jutott lebetegedni. Vagyis nyugodtan élve az immunrendszer is erősebb.

Vagy külföldi munkát keress, vagy egy hazai jobb megélhetési forrást mert az egészség fontosabb mindennél.

Amikor felmondtam az utolsó munkahelyemen is, az volt az egyik gondolatom hogy hú de nehéz lesz önállóan megélni. De nagyot tévedtem, mert ha nem idegesít egy munkahely sem, sem főnökök, akkor nyugodt lélekkel nincs olyan hogy valami nehéz legyen és inkább sokkal könnyebbnek tűnik. A Kádár-rendszerben olyan sovány voltam hogy volt aki azt hitte rákos vagyok. Ma az a gondom hogyan adjak le legalább 10 kilót vagy többet mert a nagy hasamtól nem tudom levágni a körmöt a lábamon. :))

2017. febr. 12. 18:05
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Voltam szabadságon tavaly, 2 hetet. Azon kivül kellett még kivennem napot. De szerintem nem csoda, hogy kivagyok, csak egy nap szabad van egy héten, és hol van még a tanulás is. Beteges vagyok szintén, mindent elkapok, megfázást, hetekig tartó köhögést.. De tartok a felmondástól meg mindig igyekszem a végsőkig kitartani, hátha javul a helyzet de úgy látom nem nagyon fog.
2017. febr. 12. 20:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Végül betegszabira kényszerülök, nem tudom meddig de remélem nem sokáig, max pár nap. Nem tudok dönteni mi a jobb, itthon unalmas, munkán meg túlhajszoltam magam. Vagy megkérem tegyenek másik részlegre, ahol voltam is, kevesebb a hajtás igaz kevesebb a pénz is de az is valami.
2017. febr. 19. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!